’’Baninijev’’ Trik postao član olimpijske porodice Srbije

’’Baninijev’’ Trik postao član olimpijske porodice Srbije

382
0
Deli

Brend ‘’Trik“ kikindske kompanije ’’Banini’’ postao je zvanična grickalica Olimpijskog komiteta Srbije. Ugovor o četvorogodišnjoj saradnji potpisali su direktor ’’Baninija’’ Bojan Knežević i predsednik Olimpijskog komiteta Božidar Maljković.

Domaćin ove svečanosti bio je gradonačelnik Kikinde Pavle Markov koji je podsetio prisutne na bogatu sportsku istoriju našeg grada. – Sport je svakako nešto čime se naša država ponosi, a Kikinda je sredina koja je do sada našoj zemlji pružila dosta vrhunskih sportskih profesionalaca. Zato me raduje činjenica da je brend kikindske kompanije u sastavu porodice Olimpijskog komiteta. ’’Banini’’ će predstavljati most između našeg grada i srpskog sporta. Takođe, to je domaća kompanija sa poznatim brendom koji će doprineti našoj privredi. Mogu sa zadovoljstvom da kažem da smo dobili važnog partnera za kvalitetniju budućnost Kikinde – potvrdio je Markov.

Fotografija Banini 2Kao dokaz o dobrom poslovanju, ali i o velikim ambicijama u preduzeću, odluka o ulasku u olimpijsku porodicu Srbije svakako je motiv više za još bolje poslovanje kikindske kompanije, koja je u aprilu ove godine prodata za 15 miliona evra preduzeću ’’Jaffa’’ iz Crvenke. Generalni direktor ’’Baninija’’ Bojan Knežević izrazio je zadovoljstvo radom oko 200 radnika, uglavnom iz nekadašnjeg preduzeća u stečaju, koji su ponovo u pogonima. Dnevno se proizvodi oko 35 tona keksa i slanog programa, što je polovina ukupnih kapaciteta kojim kompanija  raspolaže.

-Proizvodnju smo pokrenuli, zaposlili više od 200 radnika i veoma sam zadovoljan situacijom i rezultatima u kompaniji. Jako sam ponosam što je naš Trik član olimpijske porodice i dodaću da kompanija ’’Banini’’ ima olimpijski cilj, a to je da do početka Olimpijade u Tokiju 2020. godine prodre na nova evropska tržišta – rekao je Knežević.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković, potvrdio je da je najčistiji model ulaganja u sport, ulaganje sredstava u srpske olimpijce.

-Novac od donacija ulaže se direktno za kvalitetniji i bolji rad naših sportista. Zato i imamo sjajne košarkaše, odbojkaše, odbojkašice, atletičare i borce na strunjačama. Ako želite da ulažete, ulažite u srpski sport – rekao je Maljković.

U želji da dodatno doprinese lokalnoj zajednici, “Banini“ je Službi za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju sa sportskom medicinom u Opštoj bolnici Kikinda donirao opremu za kineziterapiju.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *