Čoka: Odobrena sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju mosta na Zlatici

Čoka: Odobrena sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju mosta na Zlatici

289
0
Deli

Opštini Čoka odobrena su sredstva u iznosu od milion dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju novog mosta na reci Zlatici pokraj Padeja. Ova opština ostvarila je pravo na bespovratana sredstva putem konkursa za sufinansiranje projekata jedinica lokalnih samouprava strateškog značaja u oblasti regionalnog razvoja, koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Nakon izgradnje mosta na reci Tisi kod Ade, frekventnost saobraćaja kroz Padej, pa samim tim i preko dosadašnjeg mostića na reci Zlatici je značajno povećan. opt.-pred.-Čoka-nasl.Kako je objasnila predsednica Opštine Čoka Stana Đember iz tog razloga javila se i potreba za izgradnjom novog prelaza preko Zlatice. – Ovo je jedan vrlo važan projekat uopšte za region tako da ćemo naredne godine, nadam se, kod Uprave za kapitalna ulaganja konkurisati da dobijemo sredstva i da ovaj projekat i ostvarimo. Mali most na reci Zlatici je sada frekventan, može da ugrozi bezbednost u saobraćaju i o tome treba na vreme razmišljati – rekla je predsednica Đember.

Odobrena sredstva Opština Čoka usmeriće za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju novog mosta pored postojećeg i za geo-mehanička istraživanja.

Sredstva Pokrajinskog sekretarijata u okviru ovog konkursa usmerena su sa ciljem podsticanja regionalne razvojne politike, koordinacije svih nivoa vlasti, kao i jačanje institucionalnog okvira za sprovođenje regionalne politike, navedeno je na sajtu Sekretarijata.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *