Čoka: Savet za bezbednost u borbi protiv vršnjačkog nasilja

Čoka: Savet za bezbednost u borbi protiv vršnjačkog nasilja

90
0
Deli

Savet za bezbednost opštine Čoka proglasio je novembar mesecom borbe protiv vršnjačkog nasilja. Na današnjem zasedanju Savet je doneo program aktivnosti koje će sprovoditi u narednom periodu.

Deo aktivnosti podrazumeva održavanje edukativnih prezentacija na temu vršnjačkog nasilja u pojedinim školama u opštini Čoka. Na prezentacijama će učestvovati članovi Saveta za bezbednost i radne grupe, učenici, roditelji, članovi Saveta mesnih zajednica.

Finalna aktivnost podrazumeva održavanje tribine kada će biti predstavljeni rezultati prethodno održanih predavanja. Kako je tribina zakazana za 1. decembar, Svetski dan borbe protiv side, dr Ivana Naumov održaće i stručno predavanje na tu temu, pored vršnjačkog nasilja.

Prema rečima predsednice Saveta za bezbednost opštine Čoka cilj isplaniranih aktivnosti predstavlja preventivno delovanje u sprečavanju vršnjačkog nasilja. – Prošle godine imali smo nedelju borbe protiv nasilja nad ženama. Rezultat toga jeste povećan broj prijava. Vršnjačko nasilje je svuda oko nas, a ćuti se o tome. Ovim aktivnostima želimo da ohrabrimo i decu i roditelje da pričaju o ovome. Smatramo da je preventivno delovanje najefikasnije u borbi protiv vršnjačkog nasilja – objasnila je predsednica Đember.

20171114_090247Savet za bezbednost čine direktori osnovnih i srednjih škola, psiholozi, predstavnici Centra za socijalni rad i Policijske stanice Čoka.

Termini održavanja predavanja:

20. novembra u 19:00 časova u Osnovnoj školi “Dr Tihomir Ostojić” u Ostojićevu

22. novembra u 19:00 časova u Osnovnoj školi “Jovan Popović” u Sanadu

23. novembra u 19:00 časova u Osnovnoj školi “Jovan Popović” u Čoki

27. novembra u 19:00 časova u Osnovnoj školi “Servo Mihalj” u Padeju

1. decembra u 11:00 časova u bioskopskoj sali u Čoki, a u organizaciji Hemijsko-prehrambene srednje škole Čoka

Nema komentara

Ostavi odgovor