Edukacija poljoprivrednika na temu pisanja projekata za fondove Evropske unije

Edukacija poljoprivrednika na temu pisanja projekata za fondove Evropske unije

369
0
Deli

Poljoprivredni proizvođači iz Kikinde imaće priliku tokom predstojeće zime da prisustvuju predavanjima na temu pisanja i implementiranja projekata dobijeniih kod evropskih fondova. Prvo takvo predavanje održano je danas, 5. decembra u Centru za stručno usavršavanje.

9Član gradskog veća grada Kikinde zadužen za oblast poljopirvede i ruralnog razvoja Imre Kabok istako je da u skorijoj budućnosti predstoji mogućnost otvaranje IPARD fonda Evropske unije. – Tu lokalne samouprave nemaju direktnog uticaja, ali zato imamo mogućnost da spremimo i obučimo eventualne korisnike za tako nešto. Evropa se zasniva samo na jednoj stvari –učiti, učiti i stalno učiti. Nema prestanka, bez obzira na godine, strukturu i koliko poljopirvedni proizvođači imaju vremena da izdvoje za uspešno konkurisanje – rekao je Kabok.

10Poljoprvedni proizvođači na predavanjima mogu da saznaju kako da napišu, a kasnije i implemetnraju  evropske projekte. Miloš Ćuruvija iz kompanije „Futurizam“ koja je izabrana kao edukator na predavanjima objasnio je da će predavači ukazati na najznačajnije elemente projekta. – Nama je cilj da kroz jedan ovaj radionički dan vidimo sa njima šta je to, da ih uputimo kakva je to vrsta projekta koji oni žele da realizuju, koji su fondovi najprikladniji za takvu vrstu projekta i naravno da im pomognemo u onom smislu šta je to na čega moraju da obrate pažnju – rekao je Ćuruvija.

6Paraleno sa edukativnim predavanjima, Grad počinje i sa podrškom Lokalnih akconih grupama za projekte LEADER programa. – Tu je veoma bitno da se izradi strategija mogućeg razvoja ovog dela Bnata. Smatram da tu ima puno stavri da se radi. S jednim trezvenim i dobrim planiranjem strategije svakako će se pospešiti mogućnost učešća u IPARD fondovima – istakao je Kabok.

Član gradskog veća zadužen za poljoprirvedu i ruralni razvoj rekao je da su Lokalne akcione grupe važne za razvoj jedne sredine, jer joj određuju sudbinu kroz svoju Strategiju razvoja.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *