Gradski odbor SNS obeležio krsnu slavu Svetu Petku

Gradski odbor SNS obeležio krsnu slavu Svetu Petku

862
0
Deli

Gradski odbor Srpske napredne stranke Kikinda proslavio je danas svoj krsnu slavu Prepodobnu mati Paraskevu – Svetu Petku. Članovi i simpatizeri ove političke partije obeležili su ovoj dan verskim obredom i molitvama u prostorijama gradskog odbora SNS Kikinda.

2Predsednik Okružnog odbora Srpske naredne stranke Pavle Markov čestitao je slavu svim vernicima koji je proslavlaju. On je istakao da je Sveta Petka donela sreću i uspeh ovoj političkoj partiji, te sa velikom pažnjom obeležavaju ovaj dan. Prema njegovim rečima, gradski odbor SNS-a i dalje se vodi ciljevima koje je postavio na početku rada. – Naši ciljevi jesu da ispravimo sve ono što nije bilo dobro, unapredimo sve ono što je dobro, okupimo i budemo jedinstveni što se tiče samog grada, pripremimo što bolje uslove za bolji život, za dobijanje jednog najlepšeg grada i na tome svakodnevno radimo – rekao je Markov.

On je istakao da to nije lak posao, ali da je siguran da sugrađani znaju kako ništa nije moguće uraditi preko noći, te da je potrebno strpljenje, dosta rada i vere u ono što se radi i da će rezultati uslediti. – Mi ćemo nastaviti sve ono što smo do sada radili, sve ciljeve koje smo postavili. Takođe, ono što je najvažnije borićemo se za svakog našeg sugrađanina, da pokušamo svakome da obezbedimo bolje sutra i da na neki način ne skrenemo sa tog puta – istakao je on.

Prepodobna mati Paraskeva – Sveta Petka je zaštitnica žena i svetiteljka koja je pomagala bolesnima i siromašnima.

Vernici joj se obraćaju molitvom za pomoć i spas od bolesti i drugih životnih nevolja. Pored hramova Svete Petke često se nalaze izvori lekovite vode koju ljudi uzimaju verujući da će im zalečiti rane i zaštititi ih od bolesti.

Po predanju, sveta Petka je mnoge godine provela u pustinji, u postu i molitvi i usamljeničkom životu. Predanje kaže da joj se u snu javio anđeo i uputio u otadžbinu da širi veru Hristovu. Zato se Sveta Petka na ikonama predstavlja u monaškoj odeći, sa krstom u ruci.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *