Infrastrukturna ulaganja i kupovina nastavne opreme u osnovnim školama

Infrastrukturna ulaganja i kupovina nastavne opreme u osnovnim školama

378
0
Deli

Investiciona održavanja školskih zgrada, kao i obnovaljanje nastavnih sredstava doprinosi poboljšanju kvaliteta obrazovanja dece, pa samim tim predstavlja ulaganje u budućnost. Prioritetni problem u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ bio je zamena krovnog pokrivača u fiskulturnoj sali, jer je prethodni dotrajao, prokišnjavao i zahtevao konstantne popravke, što će za desetak dana biti rešeno.

Udurženim sredstvima Pokrajisnog sekretarijata za obrazovanje i Grada Kikinde u iznosu od 3,8 miliona dinara problem nesmetanog održavanja časova fizičkog vaspitanja u ovoj kikindskoj školi je rešen. Pored toga, Grad Kikinda je obezbedio i dodatnih 1,6 miliona dinara za opremanje učionica.

Kvalitet školovanja u Osnovnoj školi Ivo Lola Ribar u Novim Kozarcima unapređen je u vidu opremanja kabineta za hemiju nastavnim sredstvima, kako bi učenici ove škole stečeno teorijsko znanje mogli i praktično da primene. Grad Kikinda je za kupovinu nastavnih sredstva opredelio 100.000 dinara.

Gradonačelnik Kikinde posetio je osnovnu školu u Novim Kozarcima kako bi  se, između ostalog upoznao i sa prioritetnim problemima. Kako je istako, naredna ulaganja podrazumevaju rekonstrukciju krova, zamenu dotrajale stolarije i druga investiciona održavanja.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *