Književno veče u četvrtak u Narodnoj biblioteci

Književno veče u četvrtak u Narodnoj biblioteci

253
0
Deli

Književno veče sa dobitnikom Evropske nagrade za književnost Darkom Tuševljakovićem biće održano u četvrtak, 9. novembra na Dečijem odeljenju Narodne biblioteke “Jovan Popović” u Kikindi. Početak je zakazan za 19:00 časova, a razgovor će voditi Srđan Srdić.

Darko Tuševljaković ovogodišnji je dobitnik Evropske nagrade za književnost za roman „Jaz“ koji je objavljen u izdanju „Arhipelaga“. “Jaz” predstavlja društveni roman o Srbiji devedesetih godina i s početka novog veka, kao i mladoj generaciji razapetoj između odlaska i opstanka u vlastitoj zemlji i o onim starijima, obuzetim nostalgijom i borbom protiv vremena koje ih prevazilazi, navode iz izdavačke kuće.

Evropsku nagradu za književnost dodeljuju Federacija evropskih knjižara, Evropski savet pisaca i Federacije evropskih izdavača, uz podršku Evropske komisije za kulturu od 2009. godine. Svi pisci iz zemalja koje učestvuju u programu Kreativna Evropa ulaze u obzir za nagradu, a svake godine Evropsku nagradu za književnost dobije po dvanaest pisaca iz različitih zemalja Evrope.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *