Objavljen tender za prodaju Metanolsko-sirćetnog kompleksa Kikinda

Objavljen tender za prodaju Metanolsko-sirćetnog kompleksa Kikinda

446
0
Deli

Ministarstvo privrede objavilo je tender za javno nadmetanje za prodaju kapitala Akcionarskog društva Metanolsko-sirćetnog kompleksa (MSK) u Kikindi. Poziv je otvoren do 9. februara 2018.

Početna cena iznosi 38,5 miliona evra, a pravo učešća u postupku imaju domaća i strana pravna lica, registrovana za obavljanje delatnosti proizvodnje hemikalija, sa ostvarenim prihodom od najmanje 150 miliona evra u poslednjoj poslovnoj godini.

Kako prenosi RTS, u Vladi kažu da za kikindski MSK ima zainteresovanih investitora jer su na prethodnom javnom pozivu o zainteresovanosti za njegovu privatizaciju stigla dva pisma.

Akcionarsko društvo “Metanolsko-sirćetni kompleks” Kikinda je proizvođač hemijskih proizvoda, metanola i sirćetne kiseline i zapošljava 520 radnika.

Sedište i proizvodna postrojenja MSK Kikinda nalaze se u neposrednoj blizini grada Kikinde. U vlasništvu MSK Kikinda je i MSK-CG sa sedištem u Baru u Republici Crnoj Gori gde se nalazi i terminal za pretovar sirćetne kiseline iz železničkih cisterni u brodove.

Izvor: ekapija, tanjug

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *