Održana sednica Gradskog veća u Banatskoj Topoli

Održana sednica Gradskog veća u Banatskoj Topoli

398
0
Deli

Sednica Gradskog veća, 58. po redu, održana je u Banatskoj Topoli. Sednici su prisustvovali članovi Gradskog veća, predstavnici Sekretarijata, načelnik Gradske uprave, članovi Saveta Mesne zajednice, predstavnici udruženja, a sednicom je predsedavao gradonačelnik Grada Kikinde Pavle Markov.

pavle markovNakon završene Sednice gradonačelnik Kikinde Pavle Markov rekao je da je dosta toga urađeno u ovom mestu tokom prethodnih godina, te da su rezultati primetni, ali da su na sednici Gradskog veća istaknuti prioriteti za dalji rad i unapređenje sela. – Mislim da je bila jedna uspešna sednica i sam rad sa građanima. Postogli smo jedan novi kvalitet, iskorak, jer smo dogovorili šta je to što ćemo u najkraćem vremenskom periodu i učiniti u samoj Topoli. Generalno, ono što stvara probleme, nije od životne važnosti, ali im otežava rad jeste problem nedostatka prostorija. Veći je broj udruženja građana koja nemaju adekvatne uslove za svoj rad i na neki način okupljanje ljudi – rekao je Markov i kao rešenje problema naveo kupovinu određenog prostora za potrebe rada udruženja koja svoju delatnost obavljaju na teritoriji Banatske Topole.

Stanovnici ovog mesta u skaldu sa svojim interesovanjima okupljaju se u udruženjima i zajednički snagama rade na razvoju delatnosti svojih organizacijama.

turiUdruženje pčelara „Banatska žuta pčela“ broji oko 20 članova i zajedno imaju oko 500 košnica, a sve veći broj mladih je zainteresovano da se bavi pčelarstvom. U okviru udruženja nabavljene su mašine i oprema za lakšu proizvodnju meda, koju svaki član može da koristi. Kako je rekao član pčelarskog udurženja iz Banatske Topole Turi Ferenc još dve mašine koje su potrebne da bi se zaokružila celokupna proizvodnja biće nabavljene do kraja godine. –  Najvažniji problem je smeštaj tih mašina. Udruženje pčelara nema trenutno nijednu prostoriju gde to može da smesti. Plan Udurženja je da ima centralno vrcalište u selu gde bi svi pčelari svoj med donosili u tu prostoriju i izvrcavali ga. Čak ne bi škodilo ni jedno veće skladište da se nabavi gde bismo mogli da čuvamo med. Svi imaju potencijal da svoju proizvodnju prošire, ali kod kuće nema adekvatnih prostorija za skladištenje 20 buradi meda – objasnio je Ferenc.

cimesV.d. predsednika Mesne zajednica Banatska Topola Nedeljko Cimeša istakao je zadovoljstvo povodom održavanja sednice Gradskog veća u ovom selu. – Ušli smo u srž problema, svi su bili i predsednici udruženja i Gradska uprava i bili su raspoloženi tokom sastanka i mislim da će i rešavanje problema tako isto proći – rekao je Cimeša.

U prethodnom periodu u Banatskoj Topoli rađeno je krpljenje udarnih rupa na putevima, planirani delovi trotoara su rekonstruisani, obnovljena je zgrada vrtića. U toku je sanacija kapela, a rekonstrukcija saobraćajnice u glavnoj ulici je u planu.

sednica 3

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *