OŠ „Žarko Zrenjanin“ danas obeležava Dan škole

OŠ „Žarko Zrenjanin“ danas obeležava Dan škole

784
0
Deli

Učenici, roditelji i kolektiv Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ danas, 4. decembra obeležavaju Dan škole. U toku prepodnevnih časova organizovane su razne radionice i sportska takmičenja, a u 18:00 časova u Narodnom pozorištu proslava će biti završena centralnom priredbom.

17Kako je objasnio direktor OŠ „Žarko Zrenjanin“ Tihomir Farkaš odlučili su da Dan škole obeleže radno, te je u toku prepodneva organizovan Dan otvorenih vrata. – Smatramo da ćemo na ovaj način približiti školu učenicima i roditeljima. Poslednjih nekoliko godina smo uveli ovo kao praksu i pokazalo se kao dobro i interesantno, posebno što se i roditelji uključuju – rekao je on.

Nastavnici i učitelji u saradnji sa đacima i roditeljima organizovali su vajarsku radionicu, matematički kviz, šahovski, odbojkaški i turnir u pikadu, izradu novogodišnjih poklona i čestitki i drugo.

Nastavnica hemije Branislava Dilber Kosić zajedno sa učenicima 7. i 8. razreda organizovala je radionicu „Između magije i hemije“ gde su, prvenstveno nižim razredima, predstavili zanimljive oglede. – Koristimo supstance iz svakodnevnog života  kao što su mleko, ulje, soda bikarbona, sirće, jaje. Neke od ogleda mogu da rade kod kuće, to nam je i clj da oni vide, da se zainteresuju za nauku. Sa druge strane prikazali smo i malo atraktivniji ogled koji ne mogu da rade kod kuće, ali čisto da zavole malo nauku, pre svega hemiju – rekla je nastavnica Dilber Kosić.

Jedan od ogleda koji je moguće i kod kuće isporbati, kako je objasnila nastavnica hemije, jeste „jaje kao loptica skočica“, gde se živo jaje potopi u sirće i nakon dva dana ljusku je moguće oprati mlazom vode, a jaje će postati gumenasto.

U učionici nedaleko od kabineta za hemiju prvaci su svoju kreativnost pokazivali praveći čestitke za Novu godinu. Kako su objasnile sedmogodišnja Anja i šestogodišnja Nikolina pravili su čestitke sa motivom Sneška Belića. Prema njihovim rečima nije im bilo teško da naprave, ali su imale i pomoć. Srećne Novogodišnje i Božićne praznike, čestitkama koje su napravile, poželeće svojim roditeljima.

8Osnovnu školu „Žarko Zrenjanin“ pohađa blizu 600 učenika i kako je rekao direktor Farkaš škola ima dobre generacije koje postižu sjajne rezulultate. – Prošle godine smo imali republičkog prvaka i osvojeno treće mesto iz istorije. Odbojkaška ekipa osvojila je drugo mesto na republičkom takmičenju. To su zaista sjajni rezultati i nadamo se da će i naredne generacije postizati takve, ako ne i bolje rezultate – rekao je direktor Farkaš.

Osnovna škola „Žarko Zrenjanin“ obeležava Dan škole kao sećanje na datum kada je Žarko Zrenjanin odlikovan Ordenom narodnog heroja.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *