Podeljene nagrade najuspešnijim školama na likovnom konkursu Gerontološkog centra

Podeljene nagrade najuspešnijim školama na likovnom konkursu Gerontološkog centra

351
0
Deli

Gerontološki centar Kikinda povodom obeležavanja meseca starih osoba u oktobru organizovao je 1. Likovni konkurs za učenike nižih razreda osnovnih škola sa teritorije grada Kikinde. Najmlađi sugrađani su kroz crteže odgovorili na zadatu temu „Baka i deka“, a danas, 6. novembra, su u Gerontološkom centru podeljene nagrade i diplome najuspešnijim školama.

Prema rečima direktora Gerontološkog centra Kikinda Svetislava Vukmirice najmlađi sugrađani bili su aktivni kroz razne radionice tokom celog oktobra, te je ovaj Konkurs jedan od načina da im se oduže za njihovo zalaganje. – Mi smo odlučili da oni ove nagrade osvoje u ime svojim škola. U pitanju su sportski rekviziti, oprema, pribor za crtanje, odnosno sve ono što će im koristitit u školovanju i njihovim svakodnevnim aktivnostima. Pored njih, tokom oktobra dolazili su nam i predškolci i razna udruženja građana, a sve sa jednim ciljem da se život naših korisnika učini što kvalitetnijim i da se pokaže da o njima neko brine i da nisu sami – istako je Vukmirica.

20171106_100738Na konkurs je pristiglo 232 crteža, a žiri je odabrao tri najuspešnije škole. Prvu nagradu osvojila je Osnovna škola „Đura Jakšić“, drugu OŠ „Žarko Zrenjanin“ i treću OŠ „Jovan Popović“. Prilikom uručenja nagrade, direktori i predstavnici škola istakli su da imaju dugogodišnju saradnju sa Gerontološkim centrom koja se ogleda kroz zajedničke radionice i projekte. 20171106_102752Organizovanjem radionica stare osobe imaju priliku da znanja i iskustav koja su stekli tokom života prenesu najmlađim Kikinđanima. Korisnici Gerontološkog doma Ani ove aktivnosti pričinjavaju posebno zadovoljstvo. – Meni se ovo jako sviđa, a i ja sam se priključila jer i sama crtam. Uvek mi je drago kad radimo sa decom. Imamo dosta radionica, crtamo, heklamo, štrikamo, vezemo i pravimo ručne radove, svašta radimo – rekla je ona.

Radni terapeut u kikindskom Gerontološkom centru Kornelija Ćućuz istakla je da korisnici doma najviše i vole kada deca dođu. – Najlepša saradnja se ostvaruje sa decom. Oni daju najviše energije i eto trudimo se da im na neki način vratimo kroz likovni konkurs da ih nagradimo i motivišemo za neku dalju buduću saradnju. Naši korisnici su naša sadašnjost, a deca budućnost i treba da ulažemo u njih i pomognemo koliko možemo – rekla je ona.

20171106_102500Oktobar je mesec zaštite starih lica, a Međunarodni dan starijih osoba se u svetu i kod nas obeležava 1. oktobra, u skladu sa Rezolucijom 45/106 koju je proglasila Glavna Skupština Ujedinjenih naroda 14. decembra 1990, sa ciljem da se naglasi važnost osiguravanja životnog okruženja koje se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika trećeg doba.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *