Promocija novog romana Vladimira Pištala u četvrtak u Narodnoj biblioteci

Promocija novog romana Vladimira Pištala u četvrtak u Narodnoj biblioteci

311
0
Deli
Foto: subotica.com

Promocija novog romana Vladimira Pištala “Sunce ovog dana – pismo Andriću” biće upriličena u četvrtak, 21. decembra u Narodnoj biblioteci “Jovan Popović” u Kikindi. Književno veče počinje u 19:00 časova, a o romanu će pored autora govoriti i Nenad Šaponja.

Roman “Sunce ovog dana – pismo Andriću” objavljen je sredinom 2017. godine u izdanju “Agore”. Kako je objasnio izdavač, urednik i recezent Nenad Šaponja, smeštajući Andrićevo delo usred ličnog književnog mita, Pištalo je svoju priču o pojačanoj sadašnjici ispisao kao pismo Andriću. – Putopis iz sveta Andrićevog književnog dela, kombinovan je sa izveštajem iz našeg sveta koji prati sunce ovog našeg dana. Nalazeći se usred „propagandne kiklopizacije današnjice“ autor podiže svoju tačku posmatranja i otvara nam analitičke i poetičke prozore, kako prema jednoj književnoj svesti i njenom istorijskom kontekstu, tako i prema projekciji te svesti u ovom vremenu – opisao je Šaponja, a preneo “Tanjug”.

Vladimir Pištalo (1960) jedan je od najznačajnijih savremenih srpskih pisaca. Među njegova najpoznatija ostvarenja spadaju poetske proze „Slikovnica“, „Manifesti“, „Čajevi Marsa / Noći“, zbirke priča „Kraj veka“, „Vitraž u sećanju“, „Priče iz celog sveta“ i romani „Milenijum u Beogradu“, „Venecija“ i „Tesla, portret među maskama“.

pistalo72

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *