Radovi na vrelovodu i vodovodnoj mreži u Kikindi

Radovi na vrelovodu i vodovodnoj mreži u Kikindi

413
0
Deli

Radovi na rekonstrukciji vrelovoda u dužini od oko 240 metara u ulici Braće Tatić su u toku. Ova trasa vrelovoda jedna je od najstarijih u Kikindi i svake godine dolazilo je do havarija koje su rezultirale prestankom grejanja u tom delu grada. Ukupna vrednost radova je nešto više od 17 miliona dinara, gde je Grad uložio 1,8 miliona dinara a ostatak je obezbeđen iz Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Veliko ulaganje za 2017. godinu predstavlja i rekonstrukcija vodovodne mreže. U toku su radovi na zameni postojećeg azbest – cementnog cevovoda u Nemnjinoj i ulici Ivana Jakšića, a slede radovi u ulicama Jovana Popovića od Omladinske do Vojina Zirojevića i u Albertovoj od Kiš Mihalja do Stevana Lakai Gige.

Do kraja godine cevovod će biti zamenjen i u ulici Nikole Pašića od Braće Lakovića do Kralja petra I, zatim u Dositejevoj od Nikole Pašića do Nikole Teske, potom u Žarka Zrenjanina od Nemanjine do Suvačarske, kao i u Prizrenskoj od Svetosavske do Sterija Popovića. Završetkom ovih ulica biće rekontrusiana vodovodna mreža u dužini od oko pet kilometra, a ukupna vrednost radova je oko 45 miliona dinara.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *