Suzbijanje finansijskog kriminala i korupcije: U Kikindi krivične prijave zbog utaje poreza...

Suzbijanje finansijskog kriminala i korupcije: U Kikindi krivične prijave zbog utaje poreza i pronevere

650
0
Deli

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u prethodnih nekoliko dana, u više odvojenih akcija na suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije uhapsili su 38 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu od 2008. godine do danas počinili više koruptivnih krivičnih dela. Akcije na suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije posebno su u vezi sa zloupotrebom službenih položaja u državnim organima.

Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni budžet Republike Srbije, budžete lokalnih samouprava i druga privredna i fizička lica oštetili za više od 7,6 miliona evra, navedeno je u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

U okviru sprovedene akcije na teritoriji Republike Srbije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kikindi, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, podneli su krivičnu prijavu protiv odgovornog lica SUR „Baja“ iz Ruskog Sela, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo poreska utaja.

Postoje osnovi sumnje da je u periodu od 1. januara 2014. do 1. decembra 2017. godine, u nameri da izbegne plaćanje poreza i drugih propisanih dažbina, nije prijavio prihode od samostalne delatnosti i prikrio je podatke koji se odnose na utvrđivanje navedenih obaveza, u ukupnom iznosu od 5.450.000 dinara, navedeno je u saopštenju.

Pored toga, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kikindi, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, podneli su krivičnu prijavu protiv odgovornog lica “Banini“ AD iz Kikinde, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo pronevera. Postoje osnovi sumnje da je ona 30. novembra 2015. godine prisvojila novac u iznosu od 654.727 dinara koji je jedna žena predala na blagajnu preduzeća na ime izmirenja kredita. Sumnja se da je potom naložila radnici knjigovodstva da ovu uplatu proknjiži u poslovnoj dokumentaciji i otpiše navedeni dug, navedeno je u saopštenju.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *