Projekat “Sport u škole” i u Banatskom Velikom Selu

Projekat “Sport u škole” i u Banatskom Velikom Selu

537
0
Deli

Projekat “Sport u škole” u Kikindi realizuje Savez za školski sport Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, a u partnerstvu sa Gradom Kikinda. Nakon što je ovaj projekat zaživeo u svim gradskim školama, današnjom donacijom sportskih rekvizita Saveza za sport počeo je da se realizuje i u Osnovnoj školi “Slavko Rodić” u Banatskom Velikom Selu.

Ovaj projekat namenjen je deci uzrasta od 1. do 4. razreda, a program se sprovodi kroz dodatnu nastavu. 7 Kako je objasnila Jelena Krvopić, član Upravnog odbora Saveza za školski sport Srbije, ovaj uzrast dece prepoznat je kao uzrast kada su deca najmanje fizički aktivna. – „Sport u škole“ je projekat koji kroz igru primerenu tom uzrastu razvija sve što je neophodno za pravilan rast i razvoj i zdrav život naše dece. Kroz igru i pokret oni se razvijaju, nemaju osećaj da vežbaju, igraju se sa zadovoljstvom. Ovim projektom angažovani su profesori fizičkog vaspitanja, što znači da pre svega stručnjak radi sa našim najmlađima  – objasnila je ona.

15Savez za školski sport Osnovnoj školi „Slavko Rodić“ donirao je sitne rekvizite u vrednosti od 120.000 dinara, dok je Gradska uprava angažovala profesora fizičkog vaspitanja, koji sprovodi program projekta.

CDA_3075Profesor fizičkog vaspitanja Đorđe Atlagić sprovodi program nastave projekta „Sport u školama“ u OŠ „Slavko Rodić“. – U današnje vreme deca su mnogo lenja jer najviše vremena provode ispred kompjutera, a manje u vežbanju i naravno da se javljaju mnogi deformiteti koji utiču na kasniji razvoj. Ovi rekvizititi će pomoći da kroz poligone svestranosti oni razviju svoju mišićnu muskulaturu – objasnio je on.

Nakon što je sala za fizičko vaspitanje u Osnovnoj školi “Slavko Rodić” uređena i adaptirana stvoreni su uslovi za realizaciju ovog projekta. 8 Prema rečima člana Gradskog veća Miodraga Bulajića primarni cilj Gradske uprave i nadelžnih institucija je da stvore što bolje uslove za bavljenje sportom. – Realizacijom ovog projekta u vezi sa uređenjem i adaptacijom fiskulturne sale, stvorili su se jako dobri uslovi za realizaciju nastavnih i nenastavnih aktivnosti iz oblasti sporta. Grad Kikinda izdvaja značajna finansijska sredstva kada je u pitanju školski sport i sam projekat „Sport u škole“. Mi kao Gradska uprava finansiramo profesore, realizatore aktivnosti, te na taj način smo uključeni kao partneri u ovom projekatu – objasnio je Bulajić i dodao da je namera Gradske uprave da ovaj projekat implementira i u drugim seoskim školama.

16CDA_3048

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *