U Novim Kozarcima posađena „školska šuma“

U Novim Kozarcima posađena „školska šuma“

270
0
Deli

U Novim Kozarcima danas, 29. novembra, posađena je četvrta po redu školska šuma u okviru redovnog jesenjeg pošumljavanja koje sprovodi Sekretarijat za zaštitu životne sredine grada Kikinde. Učenici Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ zajedno sa zaposelnima iz Sekretarijata zasadili su dobijene sadnce u parku ispred škole.

Desetogodišnji Ognjen, učenik ove škole, kako je rekao i ranije je sadio drveće. – Treba iskopati veliku rupu, staviti sadnicu, zatrpati zemljom i kasnije zalivati. Važno je da imamo puno drveća u našoj okolini jer drvo proizvodi kiseonik i možemo da dišemo – rekao je on.

14 NKTokom ove akcije zasađeno je ukupno 114 sadnica, koliko ima i učenika u školi u Novim Kozarcima. Sadnice su posađene u parku ispred same škole, gde deca provode puno vreme kako kroz nasatvu, tako i u drugim aktivnostima.

1NKDirektor Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ Milan Periz zahvalio se Gradskoj upravi što je prepoznala njihove potrebe. – Ova akcija danas će našim učenicima ostaviti jednu poruku šta znači zasaditi jednu sadnicu i koliku ulogu ona igra u čovekovom životu. Jedan odrasla sadnica proizvede toliko kiseonika da čovek može da koristi to u životu 60 godina – objasnio je on.

16 NKZaposleni u Sekreatrijatu su pored sadnje, đacima održali i jedan ekološki čas u prirodi. Kako je objasnila Miroslava Krnić iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine ovom akcijom Sekretarijat nastavlja povećanje pošumljenosti grada Kikinde.  – Do kraja tekuće godine, od novembra do decembra, posadiće se oko 1500 sadnica na lokacijama kako u Kikidni tako i u naseljenim mestima. Biće konverzija uličnih drvoreda u bloku 35, pošumljavanje kvantaša i seoskih sredina – rekla je ona.

2 NK

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *