Uzajmano prenošenje znanja korisnika Gerontološkog centra i učenika OŠ “Jovan Popović”

Uzajmano prenošenje znanja korisnika Gerontološkog centra i učenika OŠ “Jovan Popović”

432
0
Deli

U toku ove nedelje đaci Osnovne škole “Jovan Popović” su kroz radionicu “Upotreba interneta i korišćenje računara” pokušali da prenesu svoja znanja o novim tehnologijama najstarijim sugrađanima. Ova aktivnost predstavlja jednu od šest predviđenih projektom “Saradnja starh i dece” koju realizuje OŠ “Jovan Popović” i Gerontološki centar Kikinda pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu zaštitu i demografiju.

Prema rečima Stanislave Žilić, rukovodioca Novog gerontološkog doma, do sada su urađene četiri aktivnosti. – Cilj projekta da deca upoznaju život starih, a stariji da prenesu iskustvo na decu. Dosadašnjim aktivnostima zadovoljni su i korisnici i deca. Deca jedva čekaju da dođu u Gerontološki, jako im se dopada. Tako da se nadam da ćemo i naredne godine nešto slično da uradimo – rekla je ona.

IMG_7068Dosadašnje radionice, pored obuke za računare, podrazumevale su izradu  murala na zidovima Gerontološkog centra i OŠ “Jovan Popović”, zatim izrada i postavljanje kućica za ptice. Na času kuvnja bake iz Centra pokazale su deci kako se prave tradicionalna jela. – Ostala nam je još aktivnost čas fizičkog vaspitanja u Osnovnoj školi, gde će deca vežbati sa našim korisnica i na kraju ćemo imati Novogodišnju proslavu u Gerontološkom – najavila je Žilić.

Ovim projektom obuhvaćeno je 25 korisnika starog i novog doma Gerontološkog centra i oko 20 učenika OŠ “Jovan Popović”.

IMG_7070

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *