14. „Bal u Elemiru – Sremčevi dani” 28. i 29. juna

14. „Bal u Elemiru – Sremčevi dani” 28. i 29. juna

65
0
Deli

„Bal u Elemiru – Sremčevi dani” održaće se po četrnaesti put 28. i 29. juna 2019. godine u Elemiru kada će biti dodeljene Nagrade „Stevan Sremac” Aleksandru Baljku, Bojanu Babiću i Milanu Miciću, predstavljena knjiga Lasla Blaškovića, održati kolonija karikature i drugi kulturni i zabavni programi.

Manifestaciju „Bal u Elemiru – Sremčevi dani” organizuju Mesna zajednica Elemir u saradnji sa Banatskim kulturnim centrom, uz podršku Grada Zrenjanina.

Manifestaciju je osnovala Mesna zajednica Elemir u čast velikana srpske književnosti Stevana Sremca koji je u Elemiru, čekajući na prijem u dvorac porodice Kiš, napisao epos u deset pesama po istinitom događaju pod nazivom „Bal u Elemiru”.

Svake godine organizatori, pored bogatog kulturno-umetničkog i zabavnog programa, raspisuju i književni konkurs za najbolja ostvarenja humoristično-satiričnog žanra (neobjavljena pesma, priča, esej) i dedeljuju Nagrade „Stevan Sremac”. Nagrade u vrednosti od pedeset, trideset i dvadeset hiljada dinara i diplome biće uručene dobitnicima 28. juna i svečanoj sali Mesne zajednice Elemir.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *