16. Međunarodni festival orkestara „FENOK“ počinje 26. jula

16. Međunarodni festival orkestara „FENOK“ počinje 26. jula

1719
0
Deli

Međunarodni festival narodnih orkestara „FENOK“, 16. po redu, biće održan u dvorištu Narodnog muzeja u Kikindi od 26. jula do 29. jula. Organizator manifestacije je Akademsko društvo za negovanje muzike „Gusle“.

FENOK će otvoriti Bid Bend iz Zrenjanina, a tokom četiri koncertne večeri nastupiće orkestri iz Rusije, Rumunije, kao i dosta domaćih orkestara, nekoliko pevačkih grupa i instrumentalista, a festival se zatvara rok koncertom, navodi se u saopštenju.

Fenok

Pored FENOK-a, ADZNM “Gusle” organizuje i Etno kamp, koji će biti održan od 23. jula do 30. jula, gde će se okupiti etnomuzikolozi i etnokoreolozi iz Srbije.

Na ovogodišnjem Etno kampu učestvovaće dvadesetak studenata muzičkih akademija iz Beograda, Novog Sada, Banjaluke kao i učenika srednjih muzičkih škola iz Subotice i Sombora. U kampu će kao i svake godine aktivno učestvovati i članovi „Gusala“. Učesnici će intenzivno raditi na terenskom istraživanju kao i na sortiranju i transkriptima materijala iz Banatske klisure. Biće organizovane i plesne, pevačke i muzičke radionice, a kao i svake godine pevačka grupa Etno kampa nastupiće i na FENOK-u.

Sva predavanja i radionice su otvorenog tipa tako da se svi zainteresovani sugrađani mogu pridružiti i učestvovati, navodi se u saopštenju.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *