Albert Nađ: ,,Jedan deo mene je muzika, a drugi deo je medicina”

Albert Nađ: ,,Jedan deo mene je muzika, a drugi deo je medicina”

568
0
Deli

Na samom početku razgovora, talentovani Albert Nađ, student medicine, budući doktor i šef duvačkog orkestra Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Kikinde otkrio nam je da ne bi nikada mogao da se odluči između dva potpuno različita zanimanja – medicine i muzike:

,,To je jako teško pitanje, kao da me pitate da li više volim levu ili desnu ruku. Jedan deo mene je muzika, a jedan deo je medicina” . Ovaj talentovani momak kaže da mu je svaki dan –  radni i da čak često nema osećaj koji je dan u nedelji:

,,Evo danas smo imali dve probe i to smo završili, obično preko nedelje sam na fakultetu, petkom dolazim iz Novog Sada, onda su petak i subota uglavnom predviđeni za pisanje nota i spremanje toga šta ćemo raditi na probama subotom i nedeljom. Probe nisu nešto preterano zahtevne, daleko su zahtevnije same pripreme proba odnosno šta ćemo raditi na toj probi,kako ćemo raditi, ja moram da pregledam dosta nota, moram da poslušam dosta snimaka i različitih izvođenja određenih kompozicija koje će se u tom trenutku raditi na probi. Jedan orkestar broji 18, drugi 19 članova a za svakog člana  se pišu posebne note” priča nam Albert.

Ono što je ostalo zapamćeno u protekloj godini  i o čemu se i dalje priča jeste spektakularni Novogodišnji  koncert Kulturnog centra Kikinda u okviru kojeg je nastupio i orkestar DVD:

,, Ja sam počeo negde u januaru prošle godine  da radim u orkestru i tada smo krenuli iz minusa i pored niza koncerata koje smo imali u toku godine veliki jubilej bio je tog 16. septembra, kada smo proslavili 85 godina postojanja orkestra Dobrovoljnog vatrogasnog društva koji je i najstariji orkestar u Vojvodini, godinu dana stariji od Narodnog orkestra RTS-a i to je bio prvi veliki koncert koji smo mi imali. Mislio sam da ćemo teško nadmašiti taj koncert i onda se u meni rodila ideja da napravimo i Novogodišnji koncert i onda sam u dogovoru sa organizatorima Kulturnog centra došao na ideju da to bude veliki, Novogodišnji koncert KC  na kojem će učestvovati i naša dva orkestra – duvački  orkestar DVD i kamerni orkestar DVD  koji je sada prerastao u veliki orkestar Kulturnog centra”.

 

 

 

 

 

Poseban koncert za ovog mladog umetnika je i nedavni nastup na Kolarcu:

,, Zaista poseban nastup, ne nastupa se svaki dan na Kolarcu. To je jedna ustanova koja je veoma bitna za kulturu Srbije, i zaista je posebna čast bila nastupati na Kolarcu na kojoj smo izveli kompoziciju ,,Ovo je Srbija” zajedno sa horom. Vladalo je veliko oduševljenje publike i iskreno, ni mi se nismo nadali da će ljudi toliko biti oduševljeni, a posebno nakon izvođenja te kompozicije, a veliki pomak smo napravili i sa kompozicijom iz ,,Otpisanih” koja je postala naša lična karta ” – iskren je Albert i nastavlja

 

 

 

 

 

,,Za sada me prepoznaju kao šefa orkestara, a ja se nadam da će me kroz koju godinu prepoznavati i kao lekara. Ono što bih najavio i što je za nas posebno, jeste da smo pozvani na Međunarodni takmičarskih festival duvačkih orkestara ,,Begej fest” koji će biti održan 23. juna u Zrenjaninu i to je nešto za šta se posebno pripremamo i cilj nam je da se tamo što bolje pokažemo i ono što bih takođe najavio jeste da će orkestar polagati završni ispit za licencu kako bi orkestar bio primljen u Međunarodnu Svetsku asocijaciju duvačkih orkestara i to nam otvara zaista velike mogućnosti ako uspemo da se pokažemo” – završava Albert Nađ. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *