Ambasadorka Slovačke Miloševčanima donela ilustracije iz Bratislave

Ambasadorka Slovačke Miloševčanima donela ilustracije iz Bratislave

733
0
Deli

NJ.E. Dagmar Repčekova, ambasadorka Republike Slovačke u Srbiji, otvorila je gostujuću izložbu „Nagrade dečjeg žirija Bijenala ilustracije u Bratislavi 1993-2015”, u okviru manifestacije „BookILL fest u fokusu”.
5

Povodom izložbe, ambasadorka Repčekova je izjavila: „U Novo Miloševo sam došla jer sam se jednog dana na „Bookill fest-u” srela sa direktorom Banatskog kulturnog centra, Radovanom Vlahovićem, koji tako utiče na vas da prosto ne možete da zaboravite na njega. Tada je rođeno mnogo ideja. Ovog puta nismo hteli da budu prikazane samo pobedničke ilustracije koje su deci teško razumlјive, jer su vrlo umetničke, već smo doneli ilustracije pobednika dečjeg žirija. To su radovi koje svako može da razume, jer kada pogledate te slike, odmah možete i da zamislite kakva se priča krije iza njih”, izjavila je Repčekova.

BookILL fest u fokusu” je manifestacija koju Banatski kulturni centar organizuje u okviru projekta „Gradovi u fokusu”, uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije i Opštine Novi Bečej, čiji je cilj da se ilustracije iz čitavog sveta sa novosadskog Festivala ilustracije knjige „BookILL fest” prikažu i u Novom Miloševu.

U okviru muzičkog dela programa nastupilo je Građansko društvo „Obzorja na Tisi” iz Novog Bečeja, a ambasadorka i gosti su nakon programa išli u obilazak dvorca „Karačonji” i muzeja „Kotarka”.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *