Ambasadorka Slovačke u Srbiji otvoriće izložbu Banatskog kulturnog centra

Ambasadorka Slovačke u Srbiji otvoriće izložbu Banatskog kulturnog centra

724
0
Deli

Ambasadorka Republike Slovačke u Srbiji, Nj. E. Dagmar Repčekova, otvoriće izložbu „Nagrade dečjeg žirija Bijenala ilustracije u Bratislavi 1993-2015” u Banatskom kulturnom centru 19. aprila u 13 časova u okviru programa „BookILL fest u fokusu”.

BookILL fest u fokusu” je manifestacija koju Banatski kulturni centar organizuje u okviru projekta „Gradovi u fokusu”, uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije i Opštine Novi Bečej, čiji je cilj da se ilustracije iz čitavog sveta sa novosadskog Festivala ilustracije knjige „BookILL fest” prikažu i u Novom Miloševu.
Bibiana Novo Milosevo pozivnica (1)

Festival ilustracije knjige „BookILL fest” tradicionalno organizuju Banatski kulturni centar i Novosadski sajam u okviru Salona knjige. Na ovom festivalu svake godine budu otvorene dve izložbe: izložba ilustracija odabranih na osnovu konkusa „BookILL fest-a” i gostujuća izložba sa Bijelana u Bratislavi. 19. aprila će obe izložbe biti otvorene u Novom Miloševu.

O izložbi „Nagrade dečjeg žirija Bijenala ilustracije u Bratislavi 1993-2015” koju otvara ambasadorka Dagmar Repčekova, će govoriti i Marian Potrok iz „Bibiane” iz Bratislave i Pavel Babka, direktor galerije „Babka” iz Kovačice. Goste će pozdraviti predsednik Opštine Novi Bečej Saša Maksimović, a prisutnim će se obratiti i Radovan Vlahović, direktor Banatskog kulturnog centra, i publicista Dušan Dejanac.

 

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *