Banatski kulturni centar raspisao konkurs za Književnu nagradu ,,Stevan Sremac”

Banatski kulturni centar raspisao konkurs za Književnu nagradu ,,Stevan Sremac”

156
0
Deli

U okviru kulturne manifestacije ,,Bal u Elemiru – Sremčevi dani” Mesna zajednica Elemir i Banatski Kulturni centar iz Novog Miloševa raspisali su konkurs za Književnu nagradu ,,Stevan Sremac” za dela humorističko-satiričnog žanra(proza, poezija, aforizmi).

Obim svakog ostvarenja kojim se konkuriše za nagradu ne sme prevazići više od 12 strana teksta (slova veličine 10pt) kod proze, dok se poetska ostvarenja, sem pojedinačnog naslova, mogu slati i u ciklusu do deset pesama. Broj aforizama je ograničen na obim od deset strana.

Radovi moraju biti neobjavljeni, potpisani imenom i prezimenom autora sa naznačenim podacioma o adresi i broju telefona autora. Pravo učešća imaju svi autori iz zemlje i inostranstva, a ponovo mogu učestvovati i autori nagrađeni na ranijim konkursima.

Rok prijema radova za konkurs je 10. jun 2019. godine. Radove slati isključivo u štampanoj formi na adresu: Mesna zajednica Elemir, ul. Žarka Zrenjanina br. 49, 23208 Elemir, sa naznakom „Za književni konkurs BAL U ELEMIRU 2019“.

Dodeljuje se ukupno tri nagrade: prva u iznosu od 50.000,00 dinaradruga u iznosu od 30.000,00 dinara treća u iznosu od 20.000,00 dinara. Odluku o nagradama donosi žiri u sastavu: Uglješa Šajtinac, Srđan Tešin i Jelena Blanuša, a uručenje nagrada obaviće se 28. juna 2019. godine u okviru programa manifestacije „Bal u Elemiru – Sremčevi dani“ u Elemiru.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *