,,Bila je sjajna u svakom pogledu” : održan treći Memorijal “Jovana Kojić”

,,Bila je sjajna u svakom pogledu” : održan treći Memorijal “Jovana Kojić”

165
0
Deli

Ženska sportska organizacija kikindske košarke uz podršku lokalne samouprave danas je u sportskoj hali “Jezero” u Kikindi, održala treći Memorijalni turnir “Jovana Kojić” u znak sećanja na poginulu igračicu kikindskog košarkaškog kluba Jovanu Kojić koja je tragično nastradala  u saobraćajnoj nesreći pre četiri godine. 115 učesnika turnira  danas je igralo košarku samo za svoju drugaricu Jodžu, a činilo se da  kadetknjama i pionirkama ŽKK “Kikinda” koje su osvojile prvo mesto ipak  nije toliko  bila važna pobeda, koliko jeste promocija košarke kojim se uspešno bavila i njihova drugarica ali i čuvanje uspomene na jedan prerano ugašen mladi život:

,, I ove godine smo nastavili tradiciju održavanja ovog turnira tačno četiri godine od pogibije naše igračice. Ukupno je učestvovalo 8 ekipa iz svih kategorija – iz škole košarke, pionirke, kadetkinje, sa nama su danas bili gosti i iz Topole, Srpska Crnja,  Novo Miloševa, Inđija, Subotica i Novi Sad. Nažalost, Memorijal nam je povod da se ovde nađemo, ali i samim tim da i da promovišemo žensku košarku u Kikindi, a turnir planiramo da realizujemo i u narednim godinama” – rekla je Mira Milanović ispred ženskog košarkaškog kluba “Kikinda”.

Najbolja drugarica tragično nastradale Jovane, Jasmina Budač, sa tugom u glasu evocirala je uspomene na poznanstvo i druženje sa Jodžom:

,, Bila je to jedna divna osoba, društvena i u svakom pogledu sjajna. Drago mi je što se održava ovaj turnir i što se ljudi zalažu da se neko sećanje na nju i nastavi. Pamtim je i uvek ću je pamtiti kao divnu osobu,uvek raspoloženu za šalu”.

 

 

,, Prvo mi je jako drago, a ujedno i teško kada gledam sve ove devojke kako igraju košarku, sećam se kako je sve to Jovana igrala i doživljavala ove utakmice i druženje koje je najviše volela, a zbog toga je najviše i trenirala. Htela bih da se zahvalim svim ljudima koji su ovo organizovali i i dalje pokušavaju da nam pomognu da se taj turnir i dalje održava i u daljoj budućnosti i nadam se da će moja Jovana nastaviti da živi kroz svu ovu decu koja treniraju i koja danas igraju za nju” – rekla je Dragana Kojić, majka pokojne Jovane.

Nikola Lukač, načelnik Severobanatskog upravnog okruga izjavio je da Jovanu pamti kao vrlo veselu, talentovanu devojku:

,,To je bila devojka koja nije volela da se nameće ali je bila od izuzetno talentovanih i dobrih igračica, da se prisetimo zajedno sa njenom porodicom i drugaricama koje su mnogo toga zajedno prošle u mlađim selekcijama i uz pomoć grada, sadašnjeg ženskog košarkaškog kluba svih onih lepih momenata koje smo imali sa Jovanom. Pored toga što je stalno jurila za loptom, ona je bila pre svega jedno dobro dete, iz dobre porodice a pored sporta,  volela je i muziku i nama svima koji smo je poznavali uvek teško padne kada se nje prisetimo, ali ovo je jedan motiv da se podigne na jedan viši nivo sam ženski sport i ženska košarka i uz pomoć grada, ovaj turnir će ostati tradicionalan” – završava Lukač.

 

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *