Božićni turnir u malom fudbalu: Pobednički trofej ostaje u Kikindi

Božićni turnir u malom fudbalu: Pobednički trofej ostaje u Kikindi

194
0
Deli

Sinoć je završen Božićni turnir u malom fudbalu održan u hali SC ,,Jezero”. U utakmici  za treće mesto našle su se ekipe ,,MZ Novaković i Pivnica” i ,,Naftagas transport”. Prvi gol na utakmici već u trećem minutu  postigli su igrači ekipe  ,,MZ Novaković i Pivnica”, ali  to nije sprečilo igrače tima „Naftagas transport” da u drugom poluvremenu izjednače rezultat. Pobedu za treće  mesto odnela je ekipa ,,MZ Novaković i Pivnica” rezultatom 5:4 i osvojila novčanu nagradu u iznosu od 30.000 dinara. Drugoplasirana ekipa osvojila je 50.000 dinara. Poslednje veče Božićnog turnira u malom fudbalu obeležile se i dodele vrednih nagrada za gledaoce.

„Veoma sam zadovoljan ishodom i osvojenim trećim mestom. Zauzeti treće mesto na Božićnom turniru  od 20 ekipa smatram da je dobar plasman.Mi smo svi momci koji treniramo za FK „Kozara“ iz Banatskog Velikog Sela. Sa velikog fudbala prešli smo na mali i to je rezultiralo trećim mestom. Ovo je prvi put da u ovom sastavu učestvujemo na ovakom turniru, a osvojeni fond para potrošićemo zajedno ” –  izjavio je igrač Milan Misić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Dobro smo se držali tokom celog turnira ali kada je trebalo najviše mi smo popustili. Osvojeno 4. mesto nije loše ali je moglo i bolje. Veoma mi se dopada  turnir, nadam se da ćemo se sledeće godine bolje pokazati na terenu. Na ovom turniru dao sam 12 golova  i time sam proglašen za najboljeg strelca turnira”  – istakao je Nikola Galić iz ekipe „Naftagas transport“.

 

 

 

 

 

U finalnom meču na terenu  sukobile su se ekipa ,,Flora” iz Kikinde i ,,Autoservis Jovin” iz Zrenjanina. „Flora“ je  u prvom  poluvremenu protivnicima dala gol, ali rezultat je izjednačen u drugom poluvremenu. U žustroj borbi za prvo mesto pobedu je odnela kikindska ekipa ,,Flora” i osvojila vrednu novčanu nagradu u iznosu od 200.000 dinara.

„Naša ekipa sastavljena je od fudbalera sa teritorije grada Kikinde. Mi smo svi prijatelji, igramo većinu letnjih i zimskih turnira zajedno. Uglavnom svi igramo veliki fudbal ali od prošlog leta smo prešli i na mali. Pokušavamo da napravimo lepu priču o malom fudbalu u Kikindi. Ovo nam nije bio prvi turnir ovakvog karaktera, već večeras igramo drugo finale, a neposredno pre toga smo osvojili turnir koji je održan u Adi “ – izjavio je igrač pobedničke ekipe, Nebojša Đukić. Za najboljeg igrača na turniru proglašen je Marko Spahić(,,Flora”) a ponosni epitet najboljeg strelca pripala je Nikoli Galiću,prvotimcu  novokozaračke ,,Slobode”, dok je za najboljeg golmana Božićnog turnira proglašen Milan Đaković(,,MZ Novaković i Pivnica”). Najboljim pojedincima Božićnog turnira u malom fudbalu  nagrade je uručila Jelena Bakić, predsednica Sportskog saveza Kikinde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Iza nas je Bozićni turnir koji postaje vec tradicionalan u organizaciji grada Kikinde i Sportskog saveza.  Zavesa je spuštena, trebalo bi svi da budemo zadovoljni zbog velikog broja posetilaca koje smo animirali kada je u pitanju  mali fudbal jer je ovo vreme kada imamo malo  sportskiih dogadjaja. Ovo je jedan od lepih dogadjaja u našem gradu. Prvo mesto zasluženo nosi ekipa „Flora“ iz Kikinde jer mislim da  su se i najviše pokazali na turniru. Ekipa ,,Autoservis Jovin” iz Zrenjanina je pokazala odličnu borbu, a ekipa iz  Banatskog Velikog Sela je već tradicionalni gost našeg turnira. Iza nas je zaista jedan lep turnir, 20 ekipa, puno pobeda i poraza “ – zaključio  je Aleksandar Kresoja, predsednik Organizacionog odbora Bozićnog turnira.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *