Četvoro polaznika RCT “Dušan Vasiljev” osvojilo 6 nagrada na takmičenju u Pančevu

Četvoro polaznika RCT “Dušan Vasiljev” osvojilo 6 nagrada na takmičenju u Pančevu

195
0
Deli

U subotu, 1. 6. 2019, u prostorijama Gimnazije “Uroš Predić” u Pančevu, održano je Republičko takmičenje talenata za srednje škole. Na takmičenju je učestvovalo i šestoro polaznika Regionalnog centra za talente “Dušan Vasiljev” iz Kikinde, od kojih je četvoro osvojilo ukupno šest nagrada. Nagrade su osvojili sledeći polaznici:
– Tijana Karić, hemija, 98 poena, prvo mesto, kao i prva nagrada za najbolji naučno-istraživački rad iz hemije u Srbiji (SSŠ “Miloš Crnjanski” , prvi razred, mentorka Jelena Dragoljević)
– Irina Ilić, istorija, 90 poena, treće mesto, kao i treća nagrada za najbolji naučno-istraživački rad iz istorije u Srbiji (Gimnazija “Dušan Vasiljev”, drugi razred, mentorka Dragana Francuski).
– Mihajlo Rokvić, istorija, treća nagrada za najbolji naučno-istraživački rad iz istorije u Srbiji (Gimnazija “Dušan Vasiljev”, treći razred, mentorka Dragana Francuski).
– Milan Stepanov, geografija, druga nagrada za najbolji naučno-istraživački rad iz istorije u Srbiji (Gimnazija “Dušan Vasiljev”, četvrti razred, mentori Jasna Tomašev i Budimir Đukičin)
Milan Stepanov završava srednju školu i rad u RCT “Dušan Vasiljev” sa tri uzastopne nagrade za najbolje naučno-istraživačke radove (istorija i geografija), Tijana Karić nastavlja s osvajanjem prvih mesta iz hemije, s tim što joj je ovo prvi trijumf na srednjoškolskom nivou, dok je Irini Ilić i Mihajlu Rokviću ovo prvo pojavljivanje na takmičenjima talenata.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *