Čoka: Kreativna Dečija nedelja

Čoka: Kreativna Dečija nedelja

564
0
Deli

Dečija nedelja obeležava se svake godine prve nedelje oktobra kako bi se afirmisalo drugarstvo, različitost, negovanje dečijeg stvaralaštva, kao i poštovanje prava deteta kroz zajedničke aktivnosti dece, nastavnika, porodice i društvene sredine. U Osnovnoj školi „Jovan Popović“ u Čoki i Sanadu, kao i u svim drugim školama širom Srbije, tokom ove nedelje svakog dana organizovane su različite tematske aktivnosti.

Učenice osmog razreda OŠ “Jovan Popović” u Čoki Anida Jusufi i Dunja Krstović učestvovale su u kreiranju programa, a u pojedinim aktivnostima uspele su i da pobede. – U igri lavirint smo tražili nastavnike, a svi su imali svoju ulogu, koju smo mi morаli da pogodimo. Naša ekipa je imala najviše poena, a takođe smo pobedili nastavnike u fudbalu i odbojci. Danas imamo organizovan vašar i prodajemo mafine sa čokoladom i orasima, koje smo same napravile – objasnile su one i dodale da će od novca koji su zaradile od prodaje kolača zajedno otići na limunadu.

Prema oceni direktorice Osnovne škole „Jovan Popović“ u Čoki Zorice Bugarčić Čeleketić sve aktivnosti u okviru Dečije nedelje prošle su u najboljem redu. Organizovana su i događaji u kojima su učestvovali učenici drugih osnovnih škola sa teritorije opštine Čoka, a i roditelji su se rado odazvali pozivu i u određenim segmentima bili deo Dečije nedelje.

Kako je predočila pedagog Milica Mihajlović iz čokanske Osnovne škole u saglasnosti sa Učeničkim parlamentom tokom ove nedelje deca su učestvovala u igrama bez granice, lavirintu, maskenbalu, kulturnim dešavanjima, sportskim takmičenjima, priredila su vašar, a najavljena je i žurka. – Deca dobro reaguju, kreativni su i zadovoljni svim aktivnostima. Ovogodišnja Dečija nedelja je bila aktivna i lepo osmišljena – rekla je ona.

Dečija nedelja održava se sa ciljem skretanja pažnje javnosti na decu i mlade, na dete kao nosioca prava, na potrebe dece u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na njihovo pravo da odrastaju u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje potencijala. Moto ovogodišnje Dečije nedelje je „Moje je pravo da živim srećno i zdravo – za odrastanje bez nasilja“.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *