Čoka: Lovcima i poljočuvarskoj službi dodeljeni kvadovi

Čoka: Lovcima i poljočuvarskoj službi dodeljeni kvadovi

537
0
Deli

Lovačkom udruženju „Padej“, Lovačkom društvu „Ostojićevo“ i Poljočuvarskoj službi opštine Čoka danas su dodeljeni terenski četvorotočkaši, odnosno motorna vozila marke kvad. Sredstva za kupovinu ovih vozila lokalna smouprava obezbedila je putem konkursa Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međunarodnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Prema rečima predsednice Opštine Čoka Stane Đember konkurisali su za sredstva jer su lovci, kao i poljočuvarska služba iskazali potrebu za vozilima. – Smatramo da će sa ova tri terenska četvorotočkaša mnogo biti olakšan rad lovačkih udruženja, a isto tako i poljočuvarske službe. Ovim gestom nastavljamo našu dobru tradiciju da kao lokalna samouprava budemo ne samo servis građana, nego i servis udruženjima koja rade na teritoriji naše opštine – rekla je predsednica Đember.

Predsednik Lovačkog društva „Ostojićevo“ Arsen Grbin rekao je da će dobijeno vozilo umnogome olakšati njihov rad. – Kvad ćemo koristiti za obilazak lovišta, sprečavanje krivolova, pomoći će nam i za unapređenje lovnog turizma prilikom odabira srndaća za odstrel. Ostala društva u okviru Lovačkog udruženja „Droplja“ Čoka, kojem i mi pripadamo, već imaju svoja vozila, tako da se zahvaljujem lokalnoj samoupravi i Pokrajinskom sekretarijatu što su nam izašli u susret i obezbedili i nama jedno – rekao je Grbin.

Predsednik Lovačkog udruženja „Padej“ Jugoslav Cvetković potvrdio je višestruku korist kvada za potrebe rada Udruženja. – Pored obilaska terena, ovim vozilom stići ćemo na udaljene i nepristupačne delove lovište. Sad ide period zimske prihrane divljači, a našom postojećom mehanizacijom teško smo stizali do tih terena – rekao je Cvetković.

Poljočuvarska služba opštine Čoka na raspolaganju je do sada imala samo vozilo marke „Lada niva“, koje prema rečima člana Opštinskog veća zaduženog za poljoprivredu Radovana Budovalčeva često nije bila u voznom stanju. – Ovo vozilo će nam značiti mnogo, jer imamo sedam mesnih zajednica. Za sada smo dobili jedno vozilo, ali gledaćemo da sledeće godine nabavimo još jednu ‘Ladu nivu’ kako bismo još bolje mogli da kontrolišemo atar zbog krađa, požara i drugog – rekao je Budovalčev.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *