Čoka: Međunarodni turnir u karateu okupio preko 400 takmičara

Čoka: Međunarodni turnir u karateu okupio preko 400 takmičara

966
0
Deli

Na 11. Međunarodnom karate turniru “Čoka 2018”, održanom proteklog vikenda, učestvovalo je preko 400 takmičara iz 35 klubova iz Slovenije, Mađarske, Rumunije, Slovačke, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Srbije. U generalnom plasmanu pehar za osvojeno prvo mesto pripao je Klubu “Banat” iz Zrenjanina, drugoplasirani su bili karatisti Kluba “Soko” iz Novog Sada, a treće mesto zauzeo je Klub “Astra” iz Beograda.

Turnir, u organizaciji Karate kluba “Čoka”, ove godine bio je najmasovniji. Sekretar Kluba Aleksandar Muidža nije krio zadovoljstvo zbog velikog odziva takmičara. – Iz ove mase će sigurno izaći kvalitet karatea, a mene izuzetno raduje kao domaćina i organizatora da su svi prisutni došli zato što su sigurno prepoznali naš trud, rad, fer, sportski i prijateljski odnos sa tim klubovima, gde mi njima takođe uzvraćamo na najbolji mogući način – rekao je Aleksandar Mudiža.

Takmičari svih uzrasnih kategorija iz različitih krajeva Srbije i šest zemalja Evrope, koje spaja ljubav prema karateu, u krcatoj sali Osnovne škole “Jovan Popović” u Čoki strpljivo su čekali svoj red da sudijama prikažu naučene kate i tehnike borbe. Ognjen Kojić (12) iz Karate kluba “Crni pojas” iz Titela trenira već pet godina. – Izabrao sam karate jer mi se sviđa taj sport. Do sada sam dobio dosta medalja i pehara. Ovaj turnir u Čoki mi se svideo jer ima dosta takmičara. Jaka je konkurencija – priznao je mladi sportista.

Kako karatiste očekuje Svetsko prvenstvo u Moldaviji, turnir u Čoki bio je prilika da vide u kakvoj formi se nalaze i da ukoliko postoje stvari koje treba ispraviti to učine do šampionata. Prema rečima šefa Stručnog štaba Karate kluba “Čoka” Milana Muidže, uzimajući u obzir masovnost i kvalitet takmičara, turnir u Čoki postao je jedan od prestižnijih. – Mislim da ovaj turnir ima svoju perspektivu, budućnost kao i ovaj sport koji zaista sve barijere premošćuje na uspešan način kroz ovako jedno kvalitetno takmičenje i druženje dece, omladine i seniora, koji ovde nastupaju – rekao je Muidža.

Jedna od pozitivnih stvari na turniru u Čoki, prema rečima Darjana Roškera iz SKIF Saveza Slovenije, jeste to što svake godine okuplja sve više država. Ekipa iz Slovenije učestvuje na čokanskom turniru od početka, a ove godine činili su je devet takmičara i jedan sudija.

Milorad Ćopić, predsednik Šotokan saveza Srbije, nije izostao ni sa jednog do sada održanog karate turnira u Čoki. Prema njegovoj proceni ovaj sportski događaj je iz godine u godinu sve bolji. – Razloga za to ima sigurno više, jedan od njih je taj što Karate klub ‘Čoka’ vode dobri stručnjaci i pre svega dobri ljudi, koji stvarno posećuju i sve ostale turnire. Oni su po kvalitetu među najboljim klubovima u Srbiji, po rezultatima i po organizaciji – rekao je Ćopić.

Karate klub “Čoka” postoji već 22 godine, a okuplja oko 60 dece iz čokanske opštine, Sente i Novog Kneževca. Poslednjih godina na takmičenjima Šotokan saveza mahom osvajaju neka od prva tri mesta u generalnom plasmanu, a ove godine na Prvenstvu države održanom u Jagodine bili su prvi. Pored zvaničnih takmičenja u Srbiji, karatisti “Čoke” osvajaju i međunarodne turnire.

Međunarodni karate turnir “Čoka 2018” održan je pod pokroviteljstvom Opštine Čoka.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *