Čoka: Najmlađi osnovci prikazali brzinu i spretnost na Malim olimpijskim igrama

Čoka: Najmlađi osnovci prikazali brzinu i spretnost na Malim olimpijskim igrama

794
0
Deli

Male olimpijske igre okupile su više od 140 osnovaca od prvog do trećeg razreda iz opštine Čoka u dvorištu Osnovne škole „Servo Mihalj“ u Padeju danas, 26. aprila. Na terenima, najmlađi đaci, takmičeći se međusobno, ali i navijajući jedni za druge, prikazali su svoje sportske veštine i timski duh.

Podeljeni po uzrasnim grupama, deca iz sve tri osnovne škole u čokanskoj opštini, OŠ „Dr Tihomir Ostojić“, OŠ „Jovan Popović“ i OŠ „Servo Mihalj“ takmičila su se na poligonima spretnosti i brzine, prilagođeni njihovim godinama.

20180426_144206Devetogodišnja Nikolina iz Ostojićeva rekla je da su se za Malu olimpijadu ozbiljno pripremali. –  Vežbali smo sa učiteljicom. Imamo poligon i onda preskačemo i provlačimo se, gađamo. Zanimlljivo je to sve. A ja treniram i karate već četiri godine. Važno je baviti se sportom, jer nikada nije dobro samo sedeti unutra, gledati telefon i televizor – poručila je ona.

Sa njom se slaže i njen vršnjak iz Padeja Mateja. – Prošle godine smo bili prvi i za ovu Malu olimpijadu  vežbali smo svakog dana. Ja treniram inače fudbal i sport nam je jako važan zbog zdravlja – objasnio je on.

20180426_144039Prema rečima direktorice Osnovne škole “Servo Mihalj” Stanke Radović cilj Male olimpijade jeste druženje, pre svega. – Dece treba da se upoznaju, da dan provedu lepo, u sportskom duhu i na kraju krajeva nama i jeste cilj da se što više pokrenemo, bavimo sportom, rekreiramo, da se što bolje i više upoznamo i da se to druženje nastavi i mimo školskih terena – rekla je direktorica.

Domaćin Male olimpijade  na opštinskom nivou svake godine je druga škola. Ovogodišnja je održana u Padeju, a štafeta je već predata Osnovnoj školi “Dr Tihomir Ostojić” u Ostojićevu za narednu.

Predsednica opštine Čoka Stana Đember otvorila je Male olimpijske igre. Ona je istakla da današnje druženje pokazuje upravo ono čemu lokalna samouprava teži. – To je ujedinjenje svih nas, jer smo mali i nismo mnogo teritorijalno razuđeni i danas je divota videti učenike nižih razreda osnovne škole kako se lepo druže i takmiče u ovom modernom 21. veku. Ovo je vek elektronike i  divota je videti decu sa loptom koji promovišu fizičku aktivnost, a pritom se i lepo druže – rekla je predsednica.

20180426_142320Načelnik Severnobanatskog uravnog okruga Nikola Lukač  obratio se malim sportistima prilikom otvaranja Malih olimpijskih igara. On je istakao da Startegija države jeste da se rekreativni sport favorizuje. – Kompletna strategija Ministarstva sporta i omladine jeste da sport bude besplatan za sve, da se deca vrate onim pravim vrednostima i zdravom životu kroz duh sporta, zdrave konkurencije, takmičenja gde će razvijati i svoje fizičke i motoričke sposobnosti, ali i razmišljati kao tim – rekao je Lukač.

Najuspešniji učenici na danans održanim Malim olimpijskim igrama učestvovaće na međuokružnom takmičenju početkom maja u Kikindi.

Nakon završetak takmičarskog dela, najmlađi osnovci iz čokasnke opštine, druženje su nastavili su uz mekike i palačinke koje su pripremile članice Udruženja žena „Sunce“ iz Padeja.

20180426_145724

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *