Čoka: Nasipanje grebanog asfalta u Ostojićevu i Sanadu

Čoka: Nasipanje grebanog asfalta u Ostojićevu i Sanadu

1447
0
Deli

Na oko dva kilometra nekategorisanog puta u ulicama u Ostojićevu i Sanadu nasut je grebani asfalt, kako bi građanima koji žive u tim delovima sela put bio prohodniji. Ulice Savska, Vardarska i Morvska u Ostojićevu, kao i Dositeja Obradovića i Vuka Karadžića u Sanadu do sada nisu imale čvrstu podlogu na zemljanom putu.

1OPrema rečima predsednice opštine Čoka Stane Đember u pitanju su male ulice sa malim brojem kuća. – Smatramo da i ti građani zaslužuju punu pažnju, jer strašno je kada negde ne može da uđe hitna pomoć u kišnom i zimskom periodu ili da ogrev ne može da stigne do njih. Zato smo se vodili ovom idejom, jer je teško praviti projekte za asfaltiranje u ulicama gde ima dve ili tri kuće, a još teže naći novac za realizaciju tih projekata. Mi smo od JP „Putevi Srbije“ zatražili grebani asfalt i prošle godine nam je odobreno 700 tona i ove smo rešili da završimo nasipanje ulica – rekla je predsednica Đember i dodala da je potrebno oko 2.000 tona grebanog asfalta jer u svim naseljenim mestima opštine Čoka postoji ovaj porblem.

Nasipanje ulica u Ostojićevu i Sanadu grebanim asfaltom, prema rečima predsednice Opštine Čoka, je privremeno rešenje, te da će iz planiranih prihoda predviđenih budžetom za 2018. godinu pokušati da u tim ulicama stave vruć katran ili hladan asfalt.

1343O

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *