Čoka: Održana sednica Skupštine

Čoka: Održana sednica Skupštine

362
0
Deli

Na 22. sednici Skupštine opštine Čoka, koja je održana danas, 16. marta, odbornici su usvojili svih 12 tačaka dnevnog reda.

Odbornici su usvojili Odluku o održavanju ulica, opštinskih i nekategorisanih puteva na teritoriji opštine Čoka. Ovom odlukom uređen je pravni položaj opštinskih i nekategorisanih puteva i ulica na teritoriji opštine Čoka, uslovi i način upravljanja, zaštite i održavanja, izvori i način finansiranja, posebni uslovi za izgradnju i rekonstrukciju puteva opštine i inspekcijski nadzor na putevima opštine.

Usvojen je predlog Odluke o izradi plana detaljne regulacije trase državnog puta IIA reda broj 105 na teritoriji opštine Čoka, deonica mosta na Tisi – raskrsnica sa DP broj 13. Odluka o izradi Plana detaljne regulacije trase državnog puta nastala je na osnovu Prostornog plana područja posebne namene mreže koridora saobraćajne infrastrukture na osnovnom pravcu državnog puta I reda br. 24 Subotica – Zrenjanin –   Kovin,  kojim se propisuje obavezna detaljna razrada za pojedine deonice za koje je neophodno definisati građevinsko zemljište, odnosno tamo gde je neophodno razgraničiti javno od ostalog građevinskog zemljišta.

Usvojen je Zaključak o davanju saglasnosti na Odluku o raspodeli dobiti Javnog komunalnog preduzeća „Čoka“, kao i Zaključak o davanju saglasnosti na Izveštaj o radu Opštinske uprave opštine Čoka.

Na osnovu utvrđenih finansijskih rezultata rada i poslovanja JKP Čoka ostvarila je dobit u iznosu od  5.291.118,75 dinara koja ostaje neraspoređena.

Usvojen je i Izveštaj o radu sa finansijskim planom Kulturno-obrazovnog centra „Čoka“ za 2017. godinu, kao i Plan rada ove ustanove za 2018. godinu. Kako je navedeno, osnovni zadaci Kulturno obrazovnog centra „Čoka“ u 2018. godini su poboljšanje kvaliteta usluga kroz organizaciju što kvalitetnijih kulturno-obrazovnih programa, uvođenje novih bibliotečkih usluga, osavremenjavanje opreme teledoma i poboljšanje uslova za izvođenje nastave, kroz kupovinu savremenijih pomagala za izvođenje kvalitetnije nastave.

Odbornici su izglasali i Izveštaj o radu Centra za socijalni rad za opštinu Čoka za 2017. godinu.

Razrešena su, a potom i imenovana dva člana Upravnog odbora Centra za socijalni rad opštine Čoka.

Usvojeno je i rešenje o izmeni i dopunu rešenja o izboru članova Komisije za kadrovska, administrativna i mandantno-imunitetna pitanja i radne odnose.

 

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *