Čoka: Počinju Letnji dani umetnosti

Čoka: Počinju Letnji dani umetnosti

165
0
Deli
Foto: Fejsbuk, Biblioteka Čoka

Letnji dani umetnosti „Ch-Art“, 17. po redu, počinju danas u Čoki i trajaće do petka, 22. juna. Na letnjoj pozornici čokanskog Doma kulture tokom trajanja četvorodnevne manifestacije biće prikazane pozorišne predstave za decu i odrasle  na srpskom i mađarskom jeziku, posetioci će moći da uživaju u različitom muzičkom programu, izložbama, a predstaviće se i kulturno-umetnička društva.

Ovogodišnji „Ch-Art“ počeće otvaranjem izložbe „Latice suncokreta“ koju čine slike sa Likovne kolonije „Vrbica 2017“, nakon čega će uslediti i zvanično otvaranje ove kulturne manifestacije pozdravnim govorom zamenika predsednika Opštine Čoka Čabe Zomborija. U nastavku programa čokasnkoj publici će se predstaviti mažoretkinje iz Sente muzičko-plesnim performansom, a potom je predviđen muzičko-literarni program „Legende o kralju Marijasu“. U 19:00 časova počeće muzički program u izvođenju članova grupe Dolče Musica, a prvi dan manifestacije „Ch-Art“ biće završen pozorišnom predstavom „Šta ostaje posle zanosa“ u izvođenju Jelice Brestovac, a koja počinje u 20:15 časova.

U sredu, 20. juna, program počinje u 17:30 časova, kada će biti izvedene predstave za decu „Više umom nego drumom“ na mađarskom jeziku, a potom i „Šumski orkestar“ na srpskom jeziku, a koju će izvesti Dečije pozorište „Vilin konjić“ iz Novog Sada. U 19:00 časova na repertoaru je muzički program mešovitog hora „Šovirag“ Mađarskog kulturnog kruga“ Ostojićevo“ i nastup literarne sekcije Kulturno umetničkog društva „Mora Ferenc“. U 20:00 časova članovi Pozoršta „Jovica Jelić“ iz Banatskog Karađorđeva izvešće predstavu „Ne igraj na Engleze“.

Trećeg dana manifestacije „Ch-Art“, u četvrtak, u 18:00 časova Dečije pozorište „Lane“ iz Kikinde izvešće predstavu „Knjiga o džungli“ , a nakon toga će se publici predstaviti učenici Osnovne škole „Moše Pijade“ iz Debeljače. U 19:40 časova na repertoaru je dečija pozorišna predstava „Pozorišne improvizacije“ u izvođenju dece iz Kikinde, a u 20:15 časova članovi pozorišta „Atila Jožef“ iz Kikinde izvešće predstavu za odrasle.

Poslednjeg dana održavanja Letnjih dana umetnosti na programu je izložba etničkih unikata fondacije Mađarskog kulturnog drštva „Lila akac“ iz Jazova u 17:00 časova, dok će sat vremena kasnije Udruženje „Piroš Tulipan“ iz Ostojićeva imati folklorni nastup, nakon čega slede nastupi muškog hora Mađarskog kulturnog društva „Rakoci Ferenc 2“ iz Čoke, Udruženja „Mora Ferenc“ iz Čoke, mešovitog hora „Bršljan“ iz Bordanja, dok će ovogodišnji „Ch-Art“ biti zatvoren nastupom pevačkog Udruženja „Danko Pitšta“ iz Čoke.

U slučaju kiše programi sa letnje pozornice biće održani u velikoj sali Doma kulture.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *