Čoka: Policijska stanica dobila dva auta, Domu zdravlja uručeno novo sanitetsko vozilo

Čoka: Policijska stanica dobila dva auta, Domu zdravlja uručeno novo sanitetsko vozilo

2986
0
Deli

Predstavnicima Policijske stanice Čoka danas, 29. juna, svečano su uručeni ključevi dva nova automobila, a Domu zdravlja ključ savremenog sanitetskog vozila. Sredstva, u visini od 2,1 milion dinara, za nabavku vozila za potrebe rada policije obezbeđena su iz budžeta Opštine Čoka, dok je sanitet sa pratećom opremom dobijen od Pokrajinske vlade.

Kako je rekla predsednica Opštine Čoka Stana Đember, iako je Čoka mala opština sa mnogo problema, trude se da ih postepeno rešavaju. – Danas smo rešili jedan problem Policijske stanice Čoka i kupili smo im dva vozila, koja su u interesu naših građana i njihove bezbednosti. U saradnji sa Pokrajinskom vladom obezbeđeno je jedno moderno, savremeno sanitetsko vozilo vrednosti blizu šest miliona dinara i možemo sa zadovoljstvom reći da je Dom zdravlja sada jedan mali savremeni obekat koji služi za pružanje zdravstvenih usluga našim građanima – rekla je predsednica Đember.

Načelnik Policijske stanice Čoka Željko Popović zahvalio se predsednci čokanske opštine na dobijenim automobilima, ali pre svega, kako je rekao, na dobroj saradnji, uspešno realizovanim projektima i planiranim aktivnostima u budućnosti.

Načelnik Severnobanatskog upravnog okruga Nikola Lukač istakao je dobru saradnju Policijske stanice Čoka i lokalne samouprave kroz rad Saveta za bezbednost, ali i podršku Pokrajine u radu Doma zdravlja. – Izuzetno dobra saradnja republičkih, pokrajinskih i lokalnih vlasti rezultira ovakvim lepim povodima i nadam se da će u narednom periodu takvih akcija i razumevanja prema svakoj lokalnoj samoupravi, a u interesu građana tih lokalnih samouprava, ta saradnja biti na još višem nivou – rekao je Lukač.

Dom zdravlja u Čoki predstavlja primarnu zdravstvenu zaštitu u ovoj opštini i prema rečima direktorice Iboje Levai dobijeno sanitetsko vozilo značiće im puno. – Mi imamo sedam sela u opštini Čoka i ta kola, koja su sada moderna, opremeljena nam omogućuju da što pre stignemo do unesrećenog čoveka i da pružamo hitnu medicinsku pomoć, jer vozilo ima svu opremu koja je potrebna za spašavanje ljudskih života – rekla je direktorica.

Potrebe Doma zdravlja trenutno se ogledaju u nabavci savremene opreme kako bi zdravstvena zaštita bila na još višem nivou. Prioritet, prema rečima direktorice Levai, jeste nabavka novog ultrazvučnog aparata na ginekološkom odeljenju. – Trebalo bi noviji aparat, pošto imamo 50 trudnica u opštini Čoka, što nas jako raduje, i taj aparat bi nam mnogo značio kako trudnice ne bi morale da putuju do Subotice na neke preglede, a što bismo mogli ovde u Čoki da uradimo – rekla je direktorica Doma zdravlja.

U toku 2017. godine renovirano je dečije, odeljenje ginekologije i zubna ambulanta Doma zdravlja Čoka uz pomoć sredstava dobijenih na konkurisma različitih nivoa vlasti.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *