Čoka: U subotu “Noć vina”, u nedelju “Čokanski dobošari”

Čoka: U subotu “Noć vina”, u nedelju “Čokanski dobošari”

650
0
Deli
Foto: Pixabay

Manifestacija “Čokanski dobošari”, u organizaciji Opštine Čoka, biće održana u nedelju, 9. septembra na platou kod starog mlina u Čoki, dok će dan ranije biti organizovana “1. Noć vina”. Uz učešće obrazovnih institucija, kulturno-umetničkih, sportskih i drugih udruženja organizatori najavljuju raznovrstan sadržaj.

“Noć vina” biće održana u subotu, 8. septembra sa početkom u 18:00 časova u dvorištu Doma kulture u Čoki. Na ovom događaju svoja vina predstaviće Vinarija “Čoka”, vinarija “Janek” iz Sente, potom vinarija “Malbašić” iz Novih Kozaraca, kao i lokalni ljubitelji vina Adžić i prijatelji. Pokrovitelj ovog događaja je Mesna zajednica Čoka.

U nedelju, 9. septembra, program počinje u 14:00 časova nastupom najmlađih dobošara. Kako je najavljeno, deca će izvesti kulturno-umetnički program i ujedno se takmičiti kao mali dobošari. U isto vreme počinje takmičenje “Naj doboš kolač”, kao i takmičenje u kuvanju svinjskog gulaša. Kako se kotizacija za kuvanje gulaša ne naplaćuje, broj učesnika je ograničen. Svi zainteresovani za učešće u ovom delu programa mogu da se prijave do četvrtka, 6. septembra na broj telefona 064-8619931, Radovan Budovalčev. Proglašenje pobednika oba kulinarska takmičenja je u 17:00 časova.

U periodu od 16:00 do 17:30 časova na programu je Fijakerijada, nakon koje će uslediti povorka. Od 18:00 do 20:00 sati biće održan kulturno-umentički program i takmičenje dobošara. Svi koji žele da se takmiče kao dobošari, mogu da se prijave do subote, 8. septembra, na broj telefona 064-5587688, Mihajlo Popović.

Na festivalu će se predstaviti deca Predškolske ustanove “Radost”, kao i učenici osnovnih škola “Jovan Popović” iz Čoke, “Dr Tihomir Ostojić” iz Ostojićeva i “Servo Mihalj” iz Padeja. U programu učestvuju udruženja žena, kulturno-umetnička društva, sportski klubovi, kao i Konjički klub “Nonius”.

Lokalna samouprava obezbedila je prevoz za zainteresovane građane iz svih mesta opštine Čoka.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *