Čoka: Završena Omladinska likovna kolonija, izložba radova u petak

Čoka: Završena Omladinska likovna kolonija, izložba radova u petak

305
0
Deli

Omladinska likovna kolonija „Everybody gyere da crtamo together“ (Hajdemo svi da zajedno crtamo), koju organizuje Udurženje likovnih umetnika „Paleta“ u Čoki, danas je zvanično zatvorena. Izložba radova nastalih na ovoj trodnevnoj Koloniji biće otvorena u petak, 27. jula, u holu Doma kulture u Čoki u okviru obležavanja Dana opštine.

Ovogodišnja, treća po redu, kolonija okupila je devet devojaka uzrasta od 15 do 18 godina, koje su izrazile želju da unaprede svoje likovne tehnike, a u isto vreme da se izraze na jedan poseban i kreativan način.

Radionice u okviru kolonije realizovane su uz mentorstvo diplomiranog likovnog umetnika Aleksandre Dević. –  Imale su punu slobodu, čini mi se. Pokušala sam da im dam punu slobodu i samo sam ih navodila u tom smeru da bude bolje i mislim da su veoma napredovale za ovih nekoliko dana – rekla je ona.

Omladinska likovna kolonija održana je uz podršku lokalnih institucija i sponzora, a pod pokroviteljstvom Opštine Čoka. Govoreći na svečanom zatvaranju Omladinske likovne kolonije, predsednica Opštine Čoka Stana Đember istakla je važnost održavanja ovog događaja. – Ne samo zato što deca razvijaju likovne sposobnosti, nego se i druže, razmenjuju iskustva. Dečiji radovi su nešto sa čime Čoka može da se ponosi i ono što uvek ističem jeste ta kulturna baština. Zaista smo mi kao loklana samouprava zahvalni svim udruženjima sa koliko ljubavi i entuzijazma, a moramo reći malo ili sa skromnim sredstvima čine zasita čuda, a čuda mogu da čine oni koji vole i koji vole to što rade – rekla je predsednica Đember.

Na ovogodišnjoj koloniji učestvovali su mladi umetnici iz Kule, Subotice, Oroma, Novog Kneževca i Čoke.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *