Da se nikada ne zaboravi i da rata više ne bude :...

Da se nikada ne zaboravi i da rata više ne bude : obeleženo 20 godina od bombardovanja

292
0
Deli

Polaganjem venaca i uz prigodan program ispred spomenika ,,Tuga” na kikindskom gradskom trgu obeleženo je 20 godina od početka NATO bombardovanja na Saveznu Republiku Jugoslaviju 24. marta 1999. godine čime je odata počast na nestale i tragično nastradale Kikinđane. Pored predstavnka lokalne samouprave ,samom događaju prisustvovali su i porodice nastradalih, predstavnici boračkih organizacija, policije i vojske, ali tu su bili i gosti iz garnizona Bačka Topola, Vranje i Kuršumlija.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ovo je već druga godina za redom kada se naši sugrađani okupljaju ispred spomenika sa imenima poginulih srpskih vojnika i policajaca koji su poginuli u ratovima od 1991. do 1999. godine:

,,Ovog dana se sećamo svih poginulih, zbog NATO agresije ali i ostalih poginulih Kikinđana u ratovima devedesetih. Želeo bih da istaknem samo da smo napokon počeli dostojanstveno da obeležavamo ovaj dan i da se sećamo naših sugrađana ispred memorijalnog spomen obeležja ,,Tuga”. Sa nama su danas i gosti iz garnizona Vranje, Kuršumlija i Bačka Topola, naravno tu su i predstavnici lokalne samouprave, vojske i policije” izjavio je Vladmir Radojičić, predsednik Skupštine srpskih ratnih veterana.

 

 

 

 

 

 

Saša Tanackov, član Gradskog veća  izjavio je da je  24.mart datum koji u novijoj istoriji mora uvek biti obeležen, zapamćen i da se ne sme nikada zaboraviti:

,,Brojne su žrtve, pre svega ljudske, ali i materijalne štete koje su učinjene tokom 78 dana bombardovanja, a naš grad je bio jedan od onih sredina koje je takođe osetio strahotu ratnih bombi i na ovaj dan trebamo da se sećamo svih žrtava i svih ljudi koji su položili živote tokom NATO agresije, a ovo ujedno treba i da nam bude neka vrsta opomene, i vodilje u budućnosti, da nikada više ne budemo u situaciji i poziciji da na ovaj način branimo naše interese i sačuvamo svoj narod i teritoriju” – zaključio je Tanackov.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *