“Da, to su bili dani” – muzičko poetski kabare kojeg će se...

“Da, to su bili dani” – muzičko poetski kabare kojeg će se Kikinđani rado sećati

66
0
Deli

U dvorištu “Kurije” juče je bio jedan od onih dana. Da, to su bili oni dani kada su se govorili stihovi Laze Kostića, Duška Radovića i Duška Trifunovića i kada se slušala  pop, rok i bluz muzika i ova naša, vojvođanska. Upravo pod takvim nazivom “Da, – to su bili dani” po istoimenoj pesmi Meri Hopkins održan je muzičko – poetski kabare Nebojše Dugalića, Borisa Pingovića i Nine Ćosić koji su naši sugrađani i ovog puta ispratili u velikom broju.

Svima dobro poznati glumac iz serija “Žigosani u reketu” i “Senke nad Balkanom” Nebojša Dugalić, otkrio nam je da je mu se sviđa akustični prostor u “Kuriji” , te da je njihov kabare veoma lepo ispraćen:

,, Ovo je naš intimni pokušaj da objedinimo žanrove kroz koje smo sami prohodali i slušamo, i da uz muzičko i poetsko nasleđe pronađemo univerzalnu srodnost. Na ovaj način hteli smo da pokažemo da je skroz svejedno u kom muzičkom žanru pevaš, kada je nešto napravljeno za sva vremena. Ispostavilo se da je ovakav koncept koji traje već petnaest godina izuzetno zahvalan za izvođenje i za publiku, jer uvek na različite načine možemo da istražujemo raznovrsnost muzičkih žanrova koji korespondiraju između sebe i kako mogu da stoje dobro kada se poslože jedne uz druge “ – izjavio je Dugalić usput se osvrnuvši i na svoje uloge:

,, Ni jedan od likova iz serije “Senke nad Balkanom” i “Žigosani u reketu” nema apsolutno nikakve veze sa mnom i umeće glume bi zapravo trebalo da bude u što većoj transformaciji u odnosu na sebe, tako da sam ja bio zahvalan okolnostima koje su mi omogućile da mogu da se u različitim i raznovrsnim likovima ogledam i istražujem raznovrsnost glumačkog izraza” – zaključio je Dugalić.

 

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *