Dan škole ,,Đura Jakšić” obeležen u Narodnom pozorištu nakon osamnaest godina

Dan škole ,,Đura Jakšić” obeležen u Narodnom pozorištu nakon osamnaest godina

132
0
Deli

Prigodnim programom u kikindskom Narodnom pozorištu, Osnovna škola ,,Đura Jakšić” iz Kikinde danas je svečano obeležila svoj Dan. Mlađi učenici su izveli recitacije i mnoge druge scenske performanse na samoj pozornici u slavu i čast pisca i pesnika kakav je bio Đura Jakšić,  uz melodije KUD “Marija Bursać” iz Banatskog Velikog Sela,  a oni malo stariji učenici pripremili su komad “Zona Zamfirova”:

-,, Danas smo, nakon osamnaest godina imali tu čast da ponovo obeležimo naš Dan. U istoriji škole postoji podatak da su se različiti datumi praznovali kao Dani škole, a za ovaj današnji smo se opredelili jer je upravo 28. septembar 1950. godine datum kada je naša zgrada počela da nosi naziv po Đuri Jakšiću i zadovoljstvo mi je što smo ovaj dan ponovo ustanovili kao datum praznovanja. Deca od 1. do 8. razreda su uključena u priredbu, svi su veoma zadovoljni i bili su motivisani da učestvuju u kolažnom programu” – rekla je Biljana Šimon, direktorica Osnovne škole ,,Đura Jakšić”.

Predsednica Skupštine Grada Kikinde Stanislava Hrnjak izrazila je lično zadovoljstvo što prisustvuje važnom jubileju proslave Dana škole, jer je, kako je rekla, reč o jednoj od onih obrazovnih institucija sa teritorije našeg grada, uključujući i sela, koja je istaknuta po svom radu:

-,, Reč je o jednom kolektivu koji važi za dobar i kvalitetan i koji u raspodeli broja učenika ne razmišlja  o raspodeli broja đaka, što je jedan od pokazatelja da Osnovna škola ,,Đura Jakšić” veoma lepo radi sa svojim đacima. Pored nastavnih aktivnosti, ova škola učestvuje i u svim aktivnostima koje im se pružaju i otvaraju kao mogućnosti, a koje nisu u direktnoj vezi sa nastavnim planom i programom. Što se tiče lokalne samouprave, ove godine škola ,,Đura Jakšić” je obrazovna institucija koja je dobila najveću investiciju u visini od 11 miliona dinara, a plan je da se ulaganja nastave i u novoj, budžetskoj godini, a ona bi obuhvatila i sanaciju starog dela zgrade”- izjavila je Hrnjak.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *