Dani ludaje: Grupe „Ođila“ i „Apsolutno romantično“ otvorile muzički deo programa

Dani ludaje: Grupe „Ođila“ i „Apsolutno romantično“ otvorile muzički deo programa

228
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

Koncertom  kultne jugoslovenske grupe “Ođila” sinoć je započet bogat muzički program namenjen svim posetiocima manifestacije „Dani ludaje“, koja se po  33. put održava u Kikindi. Sa velike scene postavljene na gradskom trgu odjekivao je autentični rusko-romski zvuk, po kom je ova grupa i poznata.

Članica grupe „Ođila“ Sanja Uzelac podsetila je da su i ranijih godina gostovali u Kikindi. – Poslednji put smo kao grupa „Ođila“ u ovom gradu nastupali davne  ’87 godine. Kao i uvek ostajemo verni svom repertoaru, tako da naša verna publika koja nas prati godinama zna šta može da očekuje od nas – poručila je ona.

Na pitanje o daljim planovima ovog sastava pevačica Davorka Daša Bosnić šaljivo je rekla da to neće biti ‘Maratonci koji trče počasni krug’.  – Ali, mislim da ćemo da trčimo dokle god ovo malo duše to može da iznese – rekla je Daša Bosnić.

U nastavku večeri, nakon nastupa „Ođile“, mnogobrojna publika zaigrala je uz specifičan unpluged zvuk koji izvodi bend „ Apsolutno romantično“. Član grupe i jedan od osnivača benda Petar Alvirović prvi put je posetio „Dane ludaje“ ovom prilikom. – Moram reći da mi je ovde jako lepo, sve što je postavljeno u samom centru je impozantno, a narod je jako dobar. Ja volim Banaćane i to je još jedan od razloga zbog kojih mi je drago da sam deo ove manifestacije. Pošto smo naklonjeni Vojvodini, pesme koje smo izveli vezane su za Vojvodinu – objasnio je Alvirović.

Večeras, 21. septembra, u muzičkom delu prorgama nastupa Ana Kokić sa početkom u 20:00 časova, a nakon toga će na binu izaći čuvena rok grupa „Crvena jabuka“.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *