Deca iz Prihvatnog centra pripremila novu predstavu

Deca iz Prihvatnog centra pripremila novu predstavu

123
0
Deli

Nakon uspešno izvedene predstave „Snežana i sedam patuljaka“, deca iz Prihvatnog centra pripremila su novi pozorišni komad uz pomoć zaposlenih iz SOS Dečijih sela. U četvrtak, 17. maja, od 14:00 časova na sceni Narodnog pozorišta Kikinda mladi glumci izvešće predstavu „Pepeljuga“ na srpskom jeziku.

U saradnji sa lokalnim školama, predstavi će prisustvovati i mališani iz Kikinde, a svi građani, koji to budu želeli, imaće priliku da pogledaju „Pepeljugu“ u nesvakidašnjoj izvedbi i aplauzom podrže male glumce i glumice.

Ova jedinstvena predstava je druga nastala u okviru programa „Solidarnost“, koji SOS Dečija sela Srbija sprovode od avgusta 2015, sa ciljem pružanja pomoći i podrške deci i porodicama, izbeglicama sa Bliskog Istoka, na njihovom putu kroz Srbiju.

Događaj su organizovali SOS Dečija sela Srbija, Kancelarija za mlade Kikinda, Centar za omladinski rad Novi Sad i Narodno pozorište Kikinda.

U okviru programa „Solidarnost“, SOS Dečija sela Srbija obezbedila su Sigurna mesta za decu, Kutke za majku i dete, porodične kutke, kutke za mlade,  IT kutke, podršku “Super autobusa” i mobilnih timova, distribuciju materijalne i nematerijalne pomoći, podšku timova za zaštitu dece, kao i podršku nadležnim državnim institucijama i lokalnim zajednicama, kroz jačanje njihovih kapaciteta za odgovor na izbegličku krizu. Organizacija trenutno pruža pomoć izbeglicama u 12 od 18 prihvatnih centara u Srbiji.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *