Defile mladosti, humanosti, ljubavi i lepote – obeležen 8. maj Svetski...

Defile mladosti, humanosti, ljubavi i lepote – obeležen 8. maj Svetski dan Crvenog krsta

149
0
Deli

Svečanim defileom stotinak volontera Crvenog krsta i učesnika XII Festivala ,,Mladosti, humanosti, ljubavi i lepote” na gradskom trgu u Kikindi obeležen je 8. maj Svetski dan Crvenog krsta. Takmičenje mladosti, humanosti, ljubavi i lepote okupilo je ekipe šestih razreda iz 7 osnovnih škola koji su kroz zabavne i edukativne punktove pokazali i odmerili svoja znanja:

 

 

 

 

 

 

,,Crveni Krst Kikinda već 12. put za redom organizuje festival ,,Mladosti, humanosti, ljubavi i lepote” koji okuplja učenike šestih razreda iz sedam osnovnih škola kao i naše volontere koji su pripremili zabavne i edukativne poligone na kojima će članovi ekipa škola odmeriti svoja znanja, veštine i sve ono što su naučili o Crvenom krstu iz oblasti delovanja. Današnji dan Crvenog krsta i crvenog polumeseca obeležava se pod sloganom ,,Ljubav” i to je tema ovogodišnjeg festivala. Sa nama su danas i naši partneri sa kojima sarađujemo u toku godine, pre svega to je gradska uprava koja je podržala današnju manifestaciju, ZZJ, Gradski koordinacioni tim za borbu protiv trgovine ljudima, saobraćajna policija i zajedničkim snagama se preventivno borimo i podižemo svest ljudima ” – rekla je sekretar Crvenog Krsta Danijela Bljelac dodavši da se program obeležavanja Nedelje Crvenog krsta nastavlja već sutra kada će se u prostorijama Crvenog krsta u periodu od 9 do 13 časova održati nova akcija dobrovoljnog davanja, dok će 10. maja u Velikom parku Crveni krst kao jedan od organizatora učestvovati u šetnji u Velikom parku. Od ponedeljka 13. maja pa sve  do srede, 15. maja u prostorijama Crvenog krsta biće upriličen svečani prijem za sve prvake iz kikindske opštine  kojima će tom prilikom Crveni krst uručiti poklone. Volonteri će  posetiti i porodilište kikindske Opšte bolnice  gde će poklone  uručiti majkama koje su donele bebe na svet u Nedelji Crvenog krsta.

 

 

 

 

 

 

,,Zavod za javno zdravlje kao dugogodišnji partner Crvenog krsta pri obeležavanju ovakvih akcija i danas je ovde da proslavi njihov rođendan. Ja ne mogu, a da ne pomenem kao predstavnik institucije koja radi prevenciju ne samo zaraznih, nego i nezaraznih bolesti da je 8. maj i dan borbe protiv raka jajnika i veoma je bitno da i danas pošaljemo reči podrške ženama koje se bore sa ovom bolešću” – rekla je doktorka Tatjana Karać, specijalista epidemiologije i načelnik centra za kontrolu i prevenciju bolesti.

 

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *