Dodeljeni ugovori po Javnom konkursu za dodelu podsticaja za razvoj preduzetništva, mikro,...

Dodeljeni ugovori po Javnom konkursu za dodelu podsticaja za razvoj preduzetništva, mikro, malih i srednjih preduzeća

130
0
Deli

Već treću godinu za redom, u Gradskoj kući upriličeno je potpisivanje i dodela Ugovora po Javnom konkursu za dodelu podsticaja za razvoj preduzetništva, mikro, malih i srednjih preduzeća na teritorija grada Kikinde za 2019. godinu. Ugovore je potpisalo 9 preduzetnika koji su dobili ukupno 2 miliona dinara po Javnom konkursu za kupovinu mašina i opreme, nove i polovne do sedam godina starosti:

,, Najbolji pokazatelj da je Gradska uprava osmislila pravi i adekvatan model podrške privrednim subjektima na teritoriji našeg grada jeste 21 pristigla prijava na Javni konkurs. Rukovodili smo se da u skladu sa njihovim realnim potrebama koncipiramo i mere podrške. Dodeljena sredstva će biti iskorišćena za kupovinu mašine za izradu termorolni, za izradu kartonske ambalaže, vakum mašina sa duplom komorom, aparat za sečenje metala, CNC mašina, kompresori kao i sve ostale mašine koje su predviđene aplikacijom od strane privrednih subjekata” – izjavio je Miodrag Bulajić, član Gradskog veća. Najniža dodeljena suma je 111.000, a najveća 350.000 dinara.

Željko Zeljković, vlasnik sapundžijske radnje “Zeljković” posluje od 2007. godine i  po prvi put učestvuje u konkursu za dodelu bespovratnih sredstava:

,, Zahvalio bih se opštini koja je prepoznala da su nam potrebne mašine za proizvodnju kalupa  za sapune, da ne moramo da ih nabavljamo sa strane i da nas ucenjuju sa nekim cenama koje smo do sada plaćali. Imamo zahteve tržišta za nekim drugim oblicima sapuna, za veličinu i dosta nas je to kočilo u daljem radu i ovo će nam veoma značiti jer će nam dosta pojeftiniti proizvodnju i konkretno imamo ponudu sa Kinom, koja ima specifično tržište, traže drugačije oblike, kalupe i veličine sapuna” – izjavio je Zeljković.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *