Donacije kompanija „Mekafor“ i „Banini-Jaffa“ Dečijem i Školskom dispanzeru

Donacije kompanija „Mekafor“ i „Banini-Jaffa“ Dečijem i Školskom dispanzeru

247
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

Zahvaljujući donacijama kompanija „Mekafor“ i „Banini-Jaffa“, koje posluju u Kikindi, poboljšani su uslovi rada u Dečijem i Školskom dispanzeru kikindskog Doma zdravlja. Donacija vredna oko pola miliona dinara usmerena je na rekonstrukciju rasvete i kupovinu medicinske i druge opreme za potrebe ove zdravstvene ustanove.

Načelnica Dečijeg i Školskog dispanzera dr Vesna Tomin istakla je važnost uloženih sredstava za ovu ustanovu. – Donacija je  vredna i značajna i toliko nam je pomogla, pre svega u poboljšanju uslova u kojima deca i pacijenti borave, kao i zdravstveni radnici rade i naravno ova donacija „Jaffe“ značajno će poboljšati kvalitet našeg rada – rekla je dr Tomin.

Donacija kompanije „Mekafor“, u vrednosti od oko 400.000 dinara, usmerena je na kompletnu rekonstrukciju rasvete predškolskog i školskog dispanzera. Ovim ulaganjem rešen je jedan od problema koji je ova zdravstvena ustanova imala prilikom akreditacije. Kompanija „Banini Jaffa“ donirala je medicinsku opremu, odnosno dva aparata za prozivku pascijenata, tri aparata za merenje tenzije kod dece sa tri različite manžetne i dva pulsna oksimetra. Vrednost ove donacije je oko 100.000 dinara.

Prema rečima Đorđa Maksimovića iz kompanije „Banini Jaffa“ još jedna prilika za zajedničku realizaciju projekta predstavalja veliko zadovoljstvo ovoj firmi. – U tom smislu da se pokaže volja i spremnost da se podrži lokalna zajednica i njeni projekti. Zaista, od samog početka saradnje vidi se da delimo zajedničke vrednosti. Rado se odazivamo na poziv kada god je to potrebno – rekao je Maksimović.

Direktor „Mekafora“ Nebojša Nedeljković dodao je da je njima kao firmi velika čast što imaju mogućnost da pomognu gradu i zahvalio se na prilici da učestvuju u obnovi Dečijeg dispanzera.

Gradonačelnik Grada Kikinde Pavle Markov pozvao je i druge društveno odgovorne firme koje posluju u Kikindi, a žele da doniraju, da se obrate Grdaskoj upravi, koja će ih kasnije i uputiti na prave adrese.  – Naravno da jedna od tih adresa jeste Dom zdravlja, Dečiji i Školski dispanzer. Ova donacija je svakako vredna jer će olakšati sam rad ovde, a sa druge strane određeni problemi će se smanjiti i mi ćemo uskoro, nadam se, kada budemo završili rekonstrukciju same zgrade imati jedan objekat koji će za neki srednjoročni period biti prihvatljiv i imaće mogućnost da sva deca koja dolaze ovde sa određenim problemima imaju kvalitetniju i bolju uslugu – poručio je gradonačelnik Markov.

Zgrada Dečijeg i Školskog dispanzera zahtevna je za održavanje i prema rečima dr Tomin, pored dugogodišnjih problema u održavanju objekta, ovog proleća dotrajala drvenarija uzrokovala je i poplave nakon obilnih padavina. – Ono što je hroničan naš problem jeste prilaz našim zgradama, gde je u potpunosti propao beton. Tako da nam je jako važna i hitna rekonstrukcija prilaza zgradama. Rampa nam nedostaje još uvek i to je ono što će nam praviti problem prilikom akreditacije naše ustanove – predočila je dr Tomin.

Dečiji i Školski dispanzer smešteni su u dve zgrade koje su izgrđane početkom 20. veka. U poslednjih 30 godina objekti su jednom, i to 2008. godine, adaptirani. Služba ima 8.300 kartona i u prvoj polovini ove godine lekari zaposleni u ovoj ustanovi obavili su više od 21.000 pregleda.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *