Drugi dan obeležavanja Dana ETŠ protekao u znaku prijateljstva

Drugi dan obeležavanja Dana ETŠ protekao u znaku prijateljstva

292
0
Deli

Kvizom znanja, sportskim dešavanjima i revijalnim takmičenjem u kuvanju pasulja učenika ETŠ u Kikindi i učenika iz Banjaluke danas je nastavljen program obeležavanja Dana Ekonomsko – trgovinske škole u Kikindi. Kako je istakla Stanislava Hrnjak, predsednica Skupštine grada Kikinda, cilj je da učenici upoznaju svoje vršnjake iz regiona:

 

 

 

 

 

 

,,Tokom dvodnevnog obeležavanja Dana škole, ovde uvek vlada jedno divno druženje, a akcenat je uvek stavljen na ovako jednu lepu atmosferu. Prošle godine sa nama su bili Rumuni, Mađari i Dalmatinci, a ove godine sa nama su gosti iz Lumbarde, učenici kuvarskog smera zajedno sa svojim prijateljima iz Banjaluke pripremaju srpski pasulj, naše tradicionalno jelo i jednih i drugih. Veliko je zadovoljstvo kada videte se te energije prepoznaju, da našu dobru nameru prihvataju kolege iz Banjaluke i da je to još jedan korak dalje. Na pragu smo i nekih novih dogovaranja i tako je divno kad je neiscrpna ta zajednička dobra atmosfera u kojoj se rađaju nove ideje” – ocenila je Hrnjak.

Načelnik Severobanatskog upravog okruga Nikola Lukač rekao je da Ekonomsko – trgovinska škola postaje prepoznatljiva ne samo u Kikindi što se tiče stručnih kadrova već i za ceo region:

,,Ekonomsko-trgovinska škola sa direktorom Tomislavom Bartolićem i uz svesrdnu pomoć lokalne samouprave realizuje projekte u sklopu kojih se ne rade isključivo samo oni o prekograničnoj saradnji već i unutar države Srbije i sa tradicionalnim prijateljima iz Hrvatske i nove projekte i nove stvari koje su pokrenuli u vidu ponude za ozbiljno usavršavanje đaka je nešto što daje apsolutno pravo da se nadamo da će i u budućnosti biti još bolje i da će Ekonomsko-trgovinska škola u Kikindi biti jedan vrlo prepoznatljiv brend što se tiče obrazovnog sistema celog regiona “ – rekao je Lukač.

 

 

 

 

 

 

 

,,Došla sam ovde na poziv direktora Ekonomsko-trgovinske škole u Kikindi, gospodina Tomislava Bartolića, da pokušamo da ostvarimo neku uslovno rečeno,  saradnju između Srbije i Republike Srpske – razmene iskustva, druženja i nekog takmičenja, tako da,kad je direktor ETŠ iz Kikinde bio u Banjaluci sa takvim predlogom sa gospođom Stanislavom, apsolutno istog momenta smo na to pristali. Povod je Dan škole koji smo iskoristili da dođemo da se i upoznamo, družimo, i da napravimo neki start za dalju buduću saradnju. Imamo saradnju i sa drugim srednjim školama ovog obrazovnog profila iz čitave bivše Jugoslavije i imamo jedno takmičenje koje se zove ,,Gatus” – na kojem učestvuju sve srednje škole, od Slovenije do Makedonije, i to je nešto što bi mi takođe ponudli i ovoj vašoj školi, da nam se pridruži, i da širimo dijapazon svega toga – da se družimo, da se upoznaju kulture, da se deca na neki drugi način upoznaju i da to bude nastavak jedne dobre priče” – rekla je Maja Vuleta, pomoćnik direktora iz srednje Ugostiteljsko-trgovinske-turističke škole iz Banjaluke.

Kako to već tradicionalni običaji u Ekonomsko – trgovinskoj školi nalažu kada proslavljaju svoj Dan, dodeljene su i povelje prijateljstva – povelju je dobio kum škole Nika Adamov, lokalni pilot i bratska škola iz Banjaluke.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *