Duvački orkestar koncertom obeležava jubilej

Duvački orkestar koncertom obeležava jubilej

302
0
Deli

Povodom obeležavanja jubileja, odnosno 85 godina postojanja, duvački orkestar Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kikinda organizuje koncert za sve građane u nedelju, 16. septembra, u Narodnom pozorištu. Koncert počinje u 20:00 časova, a ulaz se neće naplaćivati.

Prema rečima šefa duvačkog orkestra Alberta Nađa repertoar koncerta biće raznolik. – Novina je da će ove godine pored duvačkog po prvi put nastupiti i kamerni orkestar Dobrovoljnog vatrogasnog društva, koji je ponovo formiran pre nekoliko meseci, a postojao je sedamdesetih godina. Naša ideja je da predstavimo sve što je postojalo za 85 godina rada – rekao je on.

Gosti na kocertu biće ženska pevačka grupa Kulturnog centra „Melizmi“ i Omladinski tamburaški orkestar ADZNM „Gusle“. Repertoar je sastavljen od filmske, popularnih kompozicija klasične muzike, starogradskih pesama, a sam koncert biće otvoren koračnicom koju sviraju od samog osnivanja.

Predsednica Skupštine grada Kikinde uverena je da će predstojeći koncert prikazati sve kvalitete duvačkog orkestra. – Ono što je vrlo važno jeste da animiraju mlade ljude da se uključe. Mi imamo mladih ljudi, imamo muzičku školu, ADZNM „Gusle“, svi se oni tu školuju i odrastaju. Bitno je da čuvaju ono što imaju u orkestru, da nadograđuju koliko je to moguće i svakako da ćemo kao lokalna samouprava u dogovoru sa njima raditi na tome da ih podržimo i da se oni razvijaju – rekla je predsednica.

Duvački orkestar Dobrovoljnog vatrogasnog društva jedan je od najstarijih u Vojvodini. Od orkestra Radio-televizije Srbije stariji je godinu dana. Danas broji 20 članova, a u orkestru su zastupljeni skoro svi duvački instrumenti.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *