Dva miliona za podsticaj razvoja preduzetništva

Dva miliona za podsticaj razvoja preduzetništva

569
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

Na osnovu Javnog konkursa za dodelu podsticaja za razvoj preduzetništva, mikro, malih i srednjih preduzeća na teritoriji grada Kikinde vlasnici šest firmi dobili su sredstva za sufinasiranje nabavke novih i polovnih mašina i oprema. Grad Kikinda za ovu namenu opredelio je dva miliona dinara, ali je u prvom krugu za pomenutih šest preduzetničkih radnji izdvojeno 1,3 miliona dinara, te je otvoren i drugi krug Javnog konkursa kako bi sva sredstva bila utrošena.

Član Gradskog veća Miodrag Bulajić pozvao je i ostale preduzetnike da uzmu učešće u drugom krugu, koji je otvoren do 7. decembra. – Grad Kikinda na konkretan način pomaže preduzetnicima kako bi stabilizovali, osavremenili i povećali obim proizvodnje. Ovo je i način da stvore uslove za zapošljavanje novih randika, ali i da nabavkom mašina i opreme povećaju proizvodnju i zadovolje sve zahtevnije potrebe tržišta – rekao je Bulajić i dodao da osam novozaposlenih radnika prošle godine pokazuje koliko je ova mera podsticaja dobra.

Jelena Čvorak iz Mokrina, vlasnica poslastičarnice “Tataratira”, dobijeniih 175.000 dinara preko ovog Konkursa uložiće u kupovinu peći. – Ova peć značajno će nam pomoći da unapredimo proizvodnju. Moći ćemo da pečemo više tori, koje već sada stižu do Novog Sada, Beograda i Šapca – rekla je ona.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *