Ekipa „Detelinara“ iz Novog Sada pobednik turnira u basketu 3×3 „Kikinda...

Ekipa „Detelinara“ iz Novog Sada pobednik turnira u basketu 3×3 „Kikinda 2019“

123
0
Deli

Novosadska ekipa „ Detelinara“ pobedivši  ekipu  svojih sugrađana „ Armagedon“ u uzbudljivom finalu rezultatom 21:19  osvojila je prvo mesto na Noćnom turniru u basketu 3×3 „Kikinda 2019“ u okviru manifestacije “Kikindsko leto”. Treće mesto na turniru osvojila je domaća ekipa „Tebrakadabra“. Turnir koji se održao u dvorištu Gimnazije, od 7. do 9. avgusta, u organizaciji Sportskog saveza Kikinde i pod pokroviteljstvom Grada, okupio je ukupno 10 ekipa. Važno je napomenuti da je ove godine uvećan nagradni novčani fond turnira, te su zbog toga među prijavljenima bile i dve ekipe finalista iz Novog Sada.

Organizacija je bila veoma dobra, publika takođe, i nadam se da će i sledeće godine biti organizovan ovakav turnir i da ćemo opet učestvovati. Drago mi je što smo osvojili turnir. Ja se inače bavim košarkom, igrao sam u Vojvodini, a sada sam potpisao ugovor sa novim klubom, Mrkonjić iz Bosne“, rekao je Aleksa Birovljev iz pobedničke ekipe „Tri X Tri Detelinara“.

Dolazim iz Žablja, član sam ekipe „Tri X Tri Detelinare“.Organizacija turnira je bila vrhunska. Igrali smo finale sa našim sugrađanima iz Novog Sada i sve je proteklo u najboljem redu. Tajna kvalitetnog basketa u Novom Sadu je da se veoma mnogo trenira, mnogo se radi, pa smo zbog toga i u vrhu“, rekao je Nikola Šućulov, drugi član pobedničke ekipe iz Novog Sada.

 „ Pod pokroviteljstvom grada i u organizaciji Sportskog saveza Kikinda održao se i ove godine, treći put zaredom, turnir u basketu, u ovom lepom ambijentu dvorišta Gimnazije. Sigurno da jedan bogat i sadržajan sportski program koji je organizovan u okviru „Kikindskog leta“ upotpunjuje ova sportska priredba i kao takva je uvrštena u godišnji kalendar takmičenja. Mi smo kao jedinica lokalne samouprave ponosni na sve sportske događaje koji se dešavaju u našem gradu i primećujemo da vlada veliko interesovanje publike i  da su se naši sugrađani uželeli košarke. Verujem da su uživali u atraktivnim potezima, driblinzima, šutevima, osmišljenim akcijama koji su itekako prisutni u basketu. Ipak, ono što nas najviše raduje je da je prikazana jedna kvalitetna košarka, da su promovisani fer-plej, tolerancija, zdrav način života, uvažavanje protivnika i pravila igre, a ekipa koja je pobedila sigurno je imala najviše i motivacije, što je posledica jednog trajnog timskog rada“, obrazložio je Miodrag Bulajić, član Gradskog veća.

Pored regularnog dela takmičenja, u programu je bilo i nadmetanje u bacanju trojki i sa pola terena za publiku, a ulaz je bio slobodan.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *