Ekološka akcija i tribina o migrantima sutra u Kikindi

Ekološka akcija i tribina o migrantima sutra u Kikindi

93
0
Deli

Organizacija PIN – Mreža psihosocijalnih inovacija iz Beograda u saradnji sa satiričnim web portalom Njuz.net u petak 30. avgusta organizuje dve aktivnosti u našem gradu, a tiču se mini ekološke akcije i migrantima.

Mini ekološka akcija obuhvata okupljanje učesnika kod Narodnog Muzeja od 17 časova u sklopu koje je predviđeno druženje, ali i radni deo – šetnju kroz uži centar grada sve do parka i čišćenje užeg centra grada. U ovoj akciji pridružiće se i mlade izbeglice smeštene u kikindskom Prihvatnom centru kako bi dale svoj lični doprinos gradu u kojem žive i borave, pa će se pored uklanjanja smeća i otpadaka metaforički rečeno, čistiti i neke predrasude. Obezbeđena je oprema ( kese, rukavice, majice, osveženje).

Nakon eko akcije, “Njuz.net” održaće tribinu u prostorijama kikindskog Crvenog krsta sa početkom od 19 časova koja će ovog puta okupiti sve zainteresovane Kikinđane i priliku da sa “Njuzovcima” porazgovaraju o aktuelnoj situaciji i stavovima u lokalnoj zajednici kada su u pitanju migranti i izbeglice. “Njuzovci” će pričati i o medijima i pisanju medija na temu migranata u Srbiji, kao i komentarima na društvenim mrežama koje građani ostavljaju ispod različitih objava na ovu temu. Pored toga, PIN će predstaviti  i rezultate istraživanja o traumatskim iskustvima koje izbeglice doživljavaju u zemljama porekla i tokom tranzita, prikupljenih na terenu u direktnom radu sa izbeglicama. “Njuzovci” se ovog puta neće baviti političkim temama, ali su svakako raspoloženi za druženje i humor sa našim sugrađanima.

Cilj ovih događaja je korisni rad  za lokalnu zajednicu, ali i podsticaj zajedničke aktivnosti kao otvorenost društva prema različitostima, čime se i prenosi poruka da prave utiske o bilo kojoj osobi ili grupi ljudi mogu  da steknu tek kada ih lično upoznaju, potom kroz razmenu priča i iskustava.

Događaji se sprovode u okviru podrške Evropske Unije u upravljanju migracijama u Republici Srbiji, a deo su projekta “Zajedno” koji obuhvata sprovođenje različitih sportskih i ekoloških aktivnosti u 9 gradova Srbije, među kojima je i Kikinda.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *