Ekološki karneval predškolaca kao najlepši deo programa ,,Eko nedelje”

Ekološki karneval predškolaca kao najlepši deo programa ,,Eko nedelje”

173
0
Deli

U okviru programa ,,Eko nedelje” koju organizuje Sekretarijat za zaštitu životne sredine,poljoprivredu i ruralni razvoj, danas su na gradskom trgu prodefilovali maskirani predškolci, koji su nakon đuskanja sa muzičarem Branimirom Rosićem i njegovom letećom gitarom odgledali i ekološku predstavu:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

,,Najlepši i najradosniji deo ekološke nedelje jeste ,,Ekološki festival” gde su deca predškolske ustanove ,,Dragoljub Udicki” zaista sa svojim vaspitačima i roditeljima zanimljivim tematskim maskama ulepšali i ovaj dan i na ovaj način pozdravili proleće a nema lepšeg načina nego na ovakav način dočekati i proleće, zajedno i sa cvećem, sa decom i pesmom. Sa nama su danas i gosti, po prvi put Kikindu je posetio ekološki vrtić ,,Maslačak” iz Novog Sada sa dve grupe dece koji su došli da vide kako mi to u našem gradu proslavljamo ekološku nedelju” – rekla je Miroslava Krnić, ispred Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj.

,,Veoma nas je obradovao poziv da dođemo i da budemo vaši gosti na današnjem festivalu, nadam se da ćemo saradnju nastaviti i u narednim godinama. Maskirali smo se u maslačke, da budemo prepoznatljivi i po nazivu naše predškolske ustanove, a i da budemo drugačiji. Mi kao ekološki vrtić se cele godine bavimo ekološkim aktivnostima i učestvujemo na eko manifestacijama – decu učimo kako da čuvaju prirodu i kako da recikliraju, da je odvajaju, šta ide u otpad, a šta se reciklira,  skupljamo čepove, novine, i ostalu sirovinu koja može da se reciklira” – rekla je vaspitačica novosadskog vrtića ,,Maslačak” Zorana Perin.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *